Werktuigbouwkunde - locatie Leeuwarden

Studieopbouw Werktuigbouwkunde

Bij hbo Werktuigbouwkunde doe je veel praktijkervaring op door je stage en praktijkopdrachten. Daarnaast neem je tijdens verschillende excursies regelmatig een kijkje in de keuken van je toekomstige collega’s. Een goede voorbereiding op het echte werk!

Afbeelding
sfeer-ba-werktuigbouwkunde-vt-lwd-2.jpg

Werktuigbouwkunde Leeuwarden per jaar uitgelegd.

In het eerste jaar van de opleiding Werktuigbouwkunde in Leeuwarden leg je een brede basis. Vanaf het tweede jaar verdiep je je verder in theoretische vakken en pas je de kennis in de praktijk toe. In het derde jaar Werktuigbouwkunde ga je stage lopen en volg je een minor. Het laatste jaar Werktuigbouwkunde kies je een specialisatie en doe je een afstudeeropdracht.

Deze vakken komen aan bod:

  • Statica
  • Werktuigonderdelen
  • Sterkteleer
  • Thermodynamica
  • Besturingstechniek
  • Materiaalkunde
  • Tekenen/construeren (CAD)
  • Stromingsleer
  • Aandrijftechnieken

 

Wil je een dagje meelopen?

Wil je weten of  deze opleiding bij je past? Meld je aan voor een Meeloopdag. Meelopen is alleen mogelijk van oktober tot  juni

Aanmelden meeloopdag

 

Het onderwijsconcept van de opleiding Werktuigbouwkunde

Design Based Education is het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden. Zo ga je aan de slag met real-life vraagstukken, praktijkgericht onderzoek en innovatie. Zowel binnen als buiten de hogeschool werk je samen met de medestudenten, docenten en onderzoekers. Je leert door te doen en te reflecteren.

Lees meer over ons onderwijssysteem

Internationale mogelijkheden

Bij NHL Stenden kun je een internationale ervaring en interculturele vaardigheden opdoen. Je kan namelijk kiezen om een deel van je studie, kort of langer, in het buitenland door te brengen bij een van onze partnerinstellingen voor hoger onderwijs. Ook biedt ons wereldwijde netwerk mogelijkheden voor online samenwerking met internationale studenten van onze partnerinstituten aan relevante projecten en casestudy's.

Meer over onze internationale mogelijkheden

X-Honours

Wil jij naast je studie nóg meer uit jezelf halen? Wil jij samen met studenten van andere opleidingen werken aan verrassende opdrachten uit het werkveld? Geef dan een boost aan jouw studie met ons excellentieprogramma X-Honours! 

Ontdek X-Honours

Buitenland

Ben je avontuurlijk? De hogeschool heeft verschillende contacten met andere Europese universiteiten en hogescholen in het kader van Erasmus, het uitwisselingsprogramma van de EU. Bijvoorbeeld in Finland, Frankrijk en Portugal. Daarnaast kan je ook zelf een plan indienen om een deel van je studie Werktuigbouwkunde in het buitenland te doen, bijvoorbeeld voor stage, een minor of afstuderen.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.

Is dit de opleiding die je zoekt?

Ben je er van overtuigd dat deze opleiding bij je past? Schrijf je dan direct in, of kies een van de overige opties als vervolgstap!