Werktuigbouwkunde - locatie Leeuwarden

Studieopbouw Werktuigbouwkunde

Bij Werktuigbouwkunde doe je veel praktijkervaring op door je stage en praktijkopdrachten. Daarnaast neem je tijdens verschillende excursies regelmatig een kijkje in de keuken van je toekomstige collega’s. Een goede voorbereiding op het echte werk!

Afbeelding
sfeer-ba-werktuigbouwkunde-vt-lwd-2.jpg

Met één been in de praktijk

Tijdens de studie Werktuigbouwkunde doe je regelmatig praktijkopdrachten afkomstig van het bedrijfsleven. Deze doe je samen met je medestudenten. Je kunt kiezen uit verschillende projecten waardoor je meteen ontdekt welk type opdracht het beste bij je past.

 

Buitenland

Ben je avontuurlijk? De hogeschool heeft verschillende contacten met andere Europese universiteiten en hogescholen in het kader van Erasmus, het uitwisselingsprogramma van de EU. Bijvoorbeeld in Finland, Frankrijk en Portugal. Daarnaast kan je ook zelf een plan indienen om een deel van je studie in het buitenland te doen, bijvoorbeeld voor stage, een minor of afstuderen.

Twee locaties

Je kunt de opleiding Werktuigbouwkunde ook in Emmen volgen. In Leeuwarden en Emmen zijn jaar 1 en jaar 2 gelijk. Ook kun je ervoor kiezen om in jaar 3 of 4 op de andere locatie een specifieke minor of afstudeerrichting te volgen als deze beter past bij jouw ambities.

Onderwijscatalogus

De onderwijscatalogus bevat gedetailleerde informatie over de inhoud van deze opleiding. Zo kun je opleidingen vergelijken en weet je welke onderdelen aan bod komen.