Van middelbare school naar het hbo: het is een grote stap voor je kind! En voor jou als ouder of verzorger natuurlijk ook. Want wat staat jullie precies te wachten? En hoe kun je je kind het beste ondersteunen? Geen nood: deze drie dingen moet je weten.
 

  1. We hebben een speciaal event voor ouders/verzorgers

Je kind kan terecht bij tal van Open Dagen, maar hoe zit het met jouw brandende vragen? Speciaal voor ouders en verzorgers organiseren we bij NHL Stenden twee keer per jaar Ouderavond. Zodat je al die vragen kunt stellen en uit eerste hand kunt horen hoe het is om te studeren bij ons. Je krijgt informatie over studiebegeleiding, keuzevrijheid, buitenlandse mogelijkheden en praktische zaken als inschrijving, aanmelding en financiën. En natuurlijk leiden onze studenten je graag even rond. Ook goed beslagen ten ijs komen? Kijk op onze eventpagina voor de actuele data.

Staat er binnenkort geen Ouderavond gepland? Je kunt altijd langskomen met je kind voor een Campus Tour.

2. De online Studiekeuzetest geeft studieadvies op maat

Keuzes, keuzes, keuzes. Met zoveel verschillende studierichtingen en opleidingen is het begrijpelijk als je kind (en jij!) door de bomen het bos niet meer ziet. Gelukkig kan je kind met onze online studiekeuzetest binnen 15 minuten een studieadvies op maat krijgen. Aan de hand van interesses en activiteiten die je kind leuk vindt, komen er verschillende hbo-opleidingen uit de test. Een goede stap in de richting naar het maken juiste studiekeuze! Ben je stiekem zelf nieuwsgierig geworden? Dan mag je hem natuurlijk zelf ook invullen.😉

3. Er zijn hbo-opleidingen in verschillende vormen

Goed of fout: voor een hbo-diploma moet je vier jaar in de schoolbanken zitten. Fout! Je kind kan namelijk ook kiezen voor een tweejarige voltijd of deeltijd Associate Degree (Ad). Een Ad is een praktijkgerichte hbo-opleiding met een wettelijk erkend hbo-diploma en wordt altijd samen met het bedrijfsleven en het mbo ontwikkeld. Zo sluit het perfect aan op het werken in de beroepspraktijk. Wil je kind gelijk daarna of op een later moment toch nog doorstuderen? Dat kan: met een Ad op zak kun je altijd nog doorstromen naar een Bachelor.

Afbeelding
Sfeer tijdens ouderavond

Wil je je kind ook zo goed mogelijk ondersteunen bij het maken van een studiekeuze?

Meld je dan aan voor de Ouderavond