Bacheloropleidingen Natuur en Gezondheid

Onderwerpen voor jouw profielwerkstuk (PWS)Ben jij geïnteresseerd in onderwerpen als gezondheid, chemie en de wereld om ons heen? Misschien wil je later in de zorg of in een laboratorium werken. In dat geval kies je voor het profiel Natuur en Gezondheid.

Een havo- of vwo-diploma met het profiel Natuur en Gezondheid biedt je veel verschillende mogelijkheden om door te stromen naar een vervolgstudie bij NHL Stenden. Sommige van onze opleidingen sluiten aan bij wat je al hebt geleerd. Andere opleidingen zijn een nieuwe uitdaging, waarvoor je op de middelbare school een goede basis hebt gelegd.

Veel gekozen opleidingen bij profiel Natuur en Gezondheid

Op de middelbare school stonden vakken als biologie en scheikunde centraal in jouw agenda. Veel leerlingen kiezen daarom voor een vervolgopleiding waarin je veel soortgelijke vakken krijgt, bijvoorbeeld:

Alle bacheloropleidingen voor profiel Natuur en Gezondheid

Je hebt ervaring opgedaan met complexe onderwerpen, zoals het begrijpen van het menselijk lichaam. Het profiel Natuur en Gezondheid (havo of vwo) biedt je daarom een goede basis voor een groot aantal opleidingen die niet direct met zorg of chemie te maken hebben. 

Met een havo- of vwo-diploma met het profiel N&G voldoe je aan de toelatingseisen van onderstaande bacheloropleidingen.

Bekijk hier al onze bacheloropleidingen