Van mbo naar hbo

Ben je bijna klaar met je mbo-opleiding en denk je er over na om een hbo-studie te doen? Of werk je al en ben je op zoek naar een deeltijd of duale hbo-studie? Goede voorbereiding is het halve werk! De volgende tips helpen jou om de juiste keuze te maken. 

1. Kies de studievariant die aansluit op jouw ambities

Wil je na je mbo-opleiding een hbo-diploma halen? Dan kun je kiezen voor een 4-jarige bachelor. Vind je dat te lang, dan past een associate degree wellicht beter bij je. Een associate degree (Ad) is een erkend hbo-diploma dat je in 2 jaar kunt halen. En heb je na 2 jaar de smaak te pakken, dan kun je altijd nog doorstuderen voor je bachelor-diploma.

Bekijk onze Ad-opleidingen

2. Stel al je vragen

Twijfel je nog of een hbo-opleiding iets voor jou is? Ben je benieuwd of jouw mbo-studie aansluit op een opleiding bij NHL Stenden? Of wil je graag weten wat het verschil is tussen studeren aan het mbo en hbo? Stel al je vragen aan onze decanen tijdens een persoonlijk gesprek. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze kunt maken. 

Meld je aan voor een studiekeuzegesprek

3. Bezoek een evenement

De beste manier om echt te voelen of een studie en de Hogeschool bij je past is om langs te komen bij een evenement. Denk dan voor voltijdopleidingen aan een Open Dag of bijvoorbeeld de Meeloopdagen. Bekijk de voltijdevenementen en meld je alvast aan. Ook bij deeltijd en duale opleidingen kun je verschillende evenementen bezoeken. Maak bijvoorbeeld tijdens de Infoavond Werken & Studeren vast kennis met docenten en studenten. Dan proef je gelijk de sfeer. Of bezoek een van de andere evenementen. Meld je vast aan, dan houden wij je op de hoogte over waar (online of offline) en wanneer het evenement plaatsvindt.

Bij een deeltijd of duale opleiding kun je tijdens een Infoavond Werken & Studeren echt kennismaken met docenten en studenten. Je proeft er echt de sfeer. Er zijn veel meer evenementen. Meld je aan, we houden je op de hoogte wanneer en waar de evenementen plaatsvinden en hoe (online of op onze hogeschool).

Ontdek onze evenementen