Van mbo naar hbo

Ben je bijna klaar met je mbo-opleiding en denk je er over na om straks een hbo-studie te doen? Goede voorbereiding is het halve werk! De volgende tips helpen jou om de juiste keuze te maken. 

1. Vind de opleiding die bij je past

NHL Stenden biedt je keuze uit ruim 150 opleidingen. Wil je verder studeren in je eigen vakgebied of gooi je het roer om en kies je een geheel nieuwe richting? De keuze is aan jou. Om zeker te weten of je een studie kiest die goed bij je past, bieden we je de Studiekeuzecheck aan. Dit is een vragenlijst, waarmee je ziet of een opleiding goed bij je past.

Ontdek onze opleidingen

2. Kies de studievariant die aansluit op jouw ambities

Wil je na je mbo-opleiding een hbo-diploma halen? Dan kun je kiezen voor een 4-jarige bachelor. Vind je dat te lang, dan past een associate degree wellicht beter bij je. Een associate degree (Ad) is een erkend hbo-diploma dat je in 2 jaar kunt halen. En heb je na 2 jaar de smaak te pakken, dan kun je altijd nog doorstuderen voor je bachelor-diploma.

Bekijk onze Ad-opleidingen

3. Stel al je vragen

Twijfel je nog of een hbo-opleiding iets voor jou is? Ben je benieuwd of jouw mbo-studie aansluit op een opleiding bij NHL Stenden? Of wil je graag weten wat het verschil is tussen studeren aan het mbo en hbo? Stel al je vragen aan onze decanen tijdens een persoonlijk gesprek. Zo weet je zeker dat je de juiste keuze kunt maken. 

Meld je aan voor een studiekeuzegesprek

4. Kom zelf de sfeer proeven

Benieuwd hoe jouw opleiding eruit ziet? Alvast sfeerproeven bij NHL Stenden? Kom naar de Open Avond op dinsdag 17 april. Of meld je aan voor de Ad Open Dag op woensdag 18 april. En een dagje meelopen kan natuurlijk ook!

Ontdek onze evenementen