Internet of Things bij NHL Stenden Hogeschool

“Je kunt tegenwoordig de gekste dingen op het internet aansluiten, zelfs je elektrische tandenborstel. De techniek daarachter zit met name in de informaticahoek, maar de rol die IoT speelt wordt steeds breder.” Aldus Niels Doorn, teamleider bij de opleiding Informatica in Emmen.

Internet of Things wordt steeds belangrijker binnen de ICT en NHL Stenden Hogeschool in Leeuwarden en Emmen biedt verschillende ICT-gerelateerde opleidingen aan. Hoe spelen de opleidingen in op actuele vraagstukken rondom dit thema? Aan welke real-life projecten werken onze studenten en hoe integreren docenten dit thema in hun onderwijsprogramma?

Onze studenten, docenten én werkveldpartners delen hun verhaal!

iot_yuri.jpg

“Innovatie komt vooral uit de minds van jonge professionals”

Yuri Visser is head of IoT Northern Europe bij Atos, dat digitale services biedt aan bedrijven. Studenten houden zich bij hen bezig met de nieuwste technieken op het gebied van IoT.

Lees meer
iot_niels.jpg

“Studenten komen met oplossingen vanuit een ander perspectief”

Als teamleider bij de opleiding Informatica in Emmen is Niels Doorn betrokken bij studentenprojecten. Die zijn zoveel mogelijk met echte opdrachtgevers, en altijd zit er wel iets tussen waarin IoT aan bod komt. Want IoT speelt een steeds grotere rol in veel verschillende vakgebieden.

Lees meer
iot_sydney.jpg

“Het laat zien hoe ver de mogelijkheden gaan die je met IT hebt”

Sydney Minnaar (20), student Technische Informatica, werkte tijdens zijn studie mee aan een groot project voor Dopple, dat zich bezighoudt met de miniaturisering van draadloze draagbare apparaten. Het bedrijf wil Jaybird Vista-oordopjes verder ontwikkelen in combinatie met een app, met als doel om sporters via hun headset beter te laten presteren.

Lees meer
b_technische_informatika_sfeer

“We bieden studenten een zo realistisch mogelijke context om zich in te ontwikkelen”

Informatica-docent Jeroen Pijpker begeleidt studenten bij vraagstukken uit het bedrijfsleven. Sommige daarvan zijn echte IoT-cases, maar ook wie daar niet specifiek voor kiest, krijgt er vanzelf mee te maken.

Lees meer
iot_francois.jpg

“IoT-devices kunnen veel data genereren, daar moet je voorzichtig mee omgaan”

Vanwege de eindeloze toepassingsmogelijkheden omarmen veel bedrijven IoT, zo ook verzekeraar Achmea: een virtueel ziekenhuis en remote schade in beeld brengen behoren ineens tot de mogelijkheden. Innovatiemanager Francois Teering en teammanager Monitoring & Control Lammert Beuneker vertellen over hun visie op IoT en de manieren waarop Achmea het gebruikt.

Lees meer