Johannes Looyenga

Johannes Looyenga was aan het werk, maar ging toch weer studeren

foto placeholder

”Met een Ad-diploma heb ik een breder en beter toekomstperspectief.”

Van werk naar studie
“Tijdens mijn mbo-opleiding met als richting netwerkbeheer, heb ik gewerkt als systeembeheerder bij De Jong Techniek. Daarna ging ik voor mijn droomberoep, namelijk korporaal bij de luchtmacht. Dat ben ik ook een tijdje geweest, ik zat bij het afweergeschut. Maar door gezondheidsproblemen is die droom in duigen gevallen. Mijn technische achtergrond van netwerkbeheerder had ik al, maar ik wilde meer. Een beetje inspraak bij het management, de gelegenheid hebben om mee te denken en ideeën in te brengen. Daarom doe ik nu de Associate degree, voor een breder en beter toekomstperspectief.”

De fietsenfabriek
“De studie is hartstikke leuk, vooral de projecten. Je leert goed plannen en communiceren. Ik heb een project gedaan waarin ik met andere studenten samenwerkte om een fictieve fietsenfabriek door te lichten. Dat hield in: bedrijfsprocessen analyseren, een website maken en een compleet orderprogramma ontwikkelen dat elke bestelling in aparte onderdelen uiteen gaat rafelen. Daardoor weet iedere afdeling direct welk onderdeel besteld is en wanneer en hoe het gemaakt moet worden.”

Toekomstperspectief
“Na de tweejarige Ad wil ik graag weer een baan, uiteraard mét het bijbehorende inkomen. Vandaar deze studie. Als ik straks ITIL gecertificeerd ben, zou ik bijvoorbeeld graag bij het gemeentehuis gaan werken als gecertificeerd helpdeskmedewerker. Dat houdt in dat je gebruikersvragen ook echt registreert en rapporteert aan het management.”

(Redactie: Johannes werkt inmiddels als systeem- & netwerkbeheer bij Gemeente Tytsjerksteradiel)