Linda van der Kooi

Linda van der Kooi (41) is docent Algemene Economie. Ze deed de bacheloropleiding Leraar Algemene Economie en volgt nu de masteropleiding Algemene Economie.

Placeholder

”Nog iedere dag krijg ik energie van lesgeven.”

Ik kon mezelf niet zijn
"Ik werd steeds vaker wakker met de vraag: is dit het wel? Hoe hoger ik in de boom kwam, hoe meer energie het me kostte. Ik kon mezelf niet zijn in mijn werk. Na mijn studie vwo heb ik IBS gestudeerd. Het leek me slim om een brede studie te kiezen, omdat ik niet wist wat ik wilde. Na mijn afstuderen rolde ik van de ene baan in de andere, maar ik haalde er nooit veel voldoening uit."

Helemaal enthousiast
"Mijn oom en tante die allebei lesgeven, nodigden me uit een dagje mee te lopen. Ik raakte helemaal enthousiast. Het sociale sprak me erg aan, je draagt bij aan de ontwikkeling van leerlingen, én het heeft inhoud, namelijk je vak. In mijn geval economie, want ik wilde wel graag m’n werkervaring erin kwijt kunnen. De studie Leraar Algemene Economie lag dus voor de hand."

Flexibel
"Mijn kinderen waren toen vier en twee en ik ben even gestopt met werken om me helemaal op de opleiding te focussen. Maar vrij snel daarna heb ik gesolliciteerd als invalkracht en ben ik gaan werken. Ik vond het heel fijn dat de opleiding flexibel was, dat ik zelf kon bepalen wanneer ik wat deed. Ik heb veel opgestoken van onder andere vakdidactiek en pedagogiek. Maar ook vond ik het erg waardevol om met de competenties die je als docent nodig hebt aan de slag te gaan."

Master
"Na de bachelor dacht ik nooit weer te gaan studeren, maar ik ben toch begonnen aan de master. Op mijn werk was er behoefte aan eerstegraads docenten. En met dit diploma kan ik overal lesgeven, erg waardevol voor de toekomst. Ik geef nu les aan de bovenbouw. Door de kennis die ik opdoe tijdens de master voel ik me een stuk zelfverzekerder om dat te kunnen. Nog iedere dag krijg ik hier energie van, hoe zwaar het soms ook is.”