Architectuur gebouw NHL Stenden

Bouwen aan de toekomst

Als hogeschool is het onze taak om te bouwen aan de toekomst. Een toekomst in een wereld die continu verandert. Vandaar dat ook ons schoolgebouw mee verandert. In de hoofdingang aan de Rengerslaan 8 nemen we dat streven wel heel serieus. Als een levensgrote blokkendoos kunnen de kubusvormige elementen door studenten en docenten naar hartenlust verschoven en gestapeld worden.

Bij NHL Stenden stopt ons onderwijs niet bij de muren van onze schoolgebouwen. Wij halen buiten graag naar binnen en net andersom. Dat zie je terug in de vleugel aan de Rengerslaan 8. De groene gevelbeplanting aan de buitenkant loopt naadloos door naar binnen. Dit groene, duurzame kunststukje filtert de lucht, absorbeert geluid en zorgt voor een behaaglijk binnenklimaat. Het ontwerp kreeg niet voor niets de Golden Leaf-prijs in de categorie Interior Landscaping uitgereikt door de EILO (European Interior Landscaping Organisation).

De centrale hal stimuleert ontmoetingen en brengt studenten en docenten samen in de dertig meter lange supersecretaire, zoals architect Erik van Wel het spraakmakende ontwerp zelf omschrijft. "Deze supersecretaire herbergt de geheimen en kernelementen van NHL Stenden: grensverleggend, praktijkgericht en internationaal. Je kunt het op talloze manieren gebruiken, doordat je zelf mag bepalen en vormgeven. Daarmee is de hal als het ware een verbindend meubelstuk."

De vleugel is de perfecte broedplaats voor onze ateliers. Hier komen onderwijs, onderzoek en werkveld samen om te werken aan actuele vraagstukken. In co-creatie met het bedrijfsleven gaan studenten, docenten en onderzoekers aan de slag met real life vraagstukken voor praktijkpartners.