Maysun Bega

Maysun Bega heeft het eerste jaar van de hbo-afleiding European Studies afgerond.

Placeholder

”Nooit gedacht dat ik me zo snel zou ontwikkelen.”

Spannende tijd
“Politiek heeft altijd mijn interesse gehad, dus de keuze voor European Studies was vorig jaar snel gemaakt. Ik vond het spannend om te gaan studeren en verwachtte dat de studie zwaar zou worden. Ik ben nu een jaar verder en kan zeggen dat het reuze meevalt. De docenten zijn behulpzaam en we doen leerzame projecten, zoals een policy brief schrijven. Door de verscheidenheid aan vakken, van statistiek tot debatteren, is het eerste studiejaar heel breed. Veel mensen kunnen er hun ei in kwijt. Pas in de jaren hierna kies je meer je eigen richting.”

Persoonlijke groei
“Sinds ik deze studie volg, kijk ik met andere ogen naar het nieuws. De vakken sluiten goed aan bij de praktijk, dus wat je leert, zie je terug in het echt. Dat maakt de studie relevant en actueel. Het heeft me echt verrast dat je jezelf zo vlot kunt ontwikkelen. Niet alleen binnen de studie trouwens, maar ook daar buiten. Ik ben bijvoorbeeld gevraagd voor twee commissies, de reis- en opleidingscommissie. Ik vind het geweldig dat we op die manier worden betrokken bij de opleiding.”

Grote les
“We krijgen veel ruimte om zelf te ontdekken hoe je het beste leert. De eerste keer dat we zeven tentamens in één periode hadden, leek me dat wel pittig. Daarom heb ik toen een planning gemaakt en alle vakken vanaf het begin keurig bijgehouden. Op die manier was het goed te doen. Mijn tip aan anderen is: wees proactief en zorg dat je vanaf het begin alles meekrijgt!”