Advanced Programming for Non-IT Students

Leuk dat je geïnteresseerd bent in deze minor, maar je was niet de enige! Helaas is het niet meer mogelijk deze te minor te volgen in periode 3 van studiejaar 2020-2021.

Wil jij de skills leren om een volledig werkende en interactieve website te bouwen? Of een webdienst te ontwerpen? In de minor Advanced Programming leer je het. De minor gaat door waar de minor Creatief Programmeren voor niet-IT-studenten eindigde. Je gaat aan de slag met je eigen innovatief idee binnen jouw vakgebied. Individueel of met een klein team. Een nuttige minor voor studenten van heel veel studierichtingen. Want met ICT krijgt iedereen te maken: bij welk bedrijf, onderwijs- of overheidsinstelling je ook gaat werken.

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • April
  • November

Locatie

  • Emmen

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 15 EC's

Type minor

  • Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Interessegebied

  • ICT
  • Techniek

Inhoud van de minor

Aan de hand van een eigen innovatief idee binnen het vakgebied van de student worden alle skills verzameld om een volledig werkende en interactieve website te kunnen bouwen. De student bepaalt zelf onderwerp en inhoud van de website of webdienst, doet onderzoek naar de best passende technologie (zoals programmeertalen) hiervoor, maakt een agile projectplan en gaat dit project bouwen. De skills die hiervoor nodig zijn, worden tijdens de minor bepaald en geleerd. De student bepaalt hier grotendeels zijn of haar eigen route.  

Opzet van de minor

Binnen deze module wordt gewerkt aan competenties die betrekking hebben op het analyseren, ontwerpen en realiseren van applicaties aan de hand van een vraagstelling of innovatief idee. Deze competenties sluiten aan bij de competenties zoals beschreven in het HBO-I domein. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt. De ateliers zijn op locatie in Emmen en online te volgen.

Toetsing

Tijdens de minor wordt planmatig aan een eigen innovatief concept voor een interactieve website of webdienst ontwikkeld. Aan de hand van het projectplan, het eindproduct en een bijgehouden logboek, wordt middels een assessment getoetst of de competenties behaald zijn.    

Toelatingseisen

De minor is toegankelijk voor elke HBO-student die de minor Creatief Programmeren voor Niet-IT Studenten met succes heeft voltooid.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.