Art 'n Sound

Wil je leren hoe je een adembenemend kunst- en geluidsevenement vormgeeft? Ben je geïnteresseerd in wat een interactieve video laat werken? Wil je de elementen onderzoeken die het succes van een podcast bepalen? Wil je weten hoe Mozart zijn “composers block" overwon? En ben je bereid dit alles te leren in een volledig Engelstalige omgeving? Dan is deze minor wellicht precies wat je zoekt. 

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Engels

EC's

  • 30 EC's

Type minor

  • Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Interessegebied

  • ICT

Inhoud van de minor

Samen met getalenteerde medestudenten werk je aan een perfecte integratie van design en audio om bijvoorbeeld een kunstwerk te maken dat geschikt is om te laten zien op tentoonstellingen, evenementen, in het echt of op internet. 

Je moet al wel een aantal (basis) vaardigheden hebben op het gebied van visueel en/of geluidsontwerp. En natuurlijk veel creatief talent hebben. En, misschien wel het allerbelangrijkste, de wil en het enthousiasme om alle problemen en valkuilen te overwinnen waarmee een creatieve kunstenaar te maken heeft.

Opzet van de minor

Als deze beschrijving bij je past, leer je het volgende: * Hoe je creativiteit een boost kunt geven * Hoe samen te werken in een groep bestaande uit visuele ontwerp- en geluidsspecialisten * Hoe je geluid en beeld samenvoegt tot een eindproduct dat meer is dan de som van de samenstellende delen. Meer specifiek kun je werken aan: Componeren, opnemen, produceren, mixen, bewerken, masteren en/of storyboarding, scriptschrijven, filmen, etc. Stel je voor hoe leuk het is om de kneepjes van een vak te leren dat al de meest creatieve talenten gebruikt en al je eigen artistieke vaardigheden in een oogverblindende productie steekt die je portfolio een eindeloze boost zal geven. 

Toelatingseisen

De student die in deze minor wil particperen moet: - een gepassioneerde grafisch ontwerper met een sterke affiniteit voor audio in combinatie met multimedia zijn, die een bovengemiddeld portfolio heeft opgebouwd of - een sound designer zijn met uitgebreide muzikale kennis die naast het kunnen werken met diverse muzieksoftwaretoepassingen, ook thuis is in de ontwerpkant van de zaak.

Vanaf het tweede jaar kunnen studenten Communication & Multimedia Design (of buitenlandse studenten) instromen in de minor. In real-life projecten werken studenten aan de ontwikkeling van campagnes met een focus op kunst, geluid en design.

Deze minor wordt twee keer per jaar aangeboden: in september en in februari voor de duur van 1 semester (20 weken). Tijdens deze periode kunnen studenten +/- 30 EC behalen.

Deze minor wordt in het Engels aangeboden. Kijk hiervoor ook op de Engelstalige website

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.