Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Minor

I'M A.I. - Artificial Intelligence for Image Data

Specialiseer je in beeldacquisitie, beeldverwerking en patroonherkenning met behulp van machine learning.
Start in
februari & september
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

De aardappelboer die een ziekte in zijn gewas zo vroeg mogelijk wil opsporen. De chirurg die meer zicht wil hebben op zijn operatie. Het verwerkingsbedrijf dat verschillende kunststoffen van elkaar wil scheiden. Allemaal vraagstukken waar AI een oplossing voor kan bieden.

  • Wil je aan de slag met Artificial Intelligence?
  • Hebben Big en Small Image Data jouw interesse?
  • Wil je onder begeleiding van experts op dit gebied technische oplossingen ontwikkelen voor problemen uit de praktijk?

Dan is de minor I'M A.I. - Artificial Intelligence for Image Data iets voor jou! Specialiseer jezelf in beeldacquisitie, beeldverwerking en patroonherkenning met behulp van machine learning.

Inhoud van de minor

Tijdens deze minor leer je de basisprincipes van beeldacquisitie, beeldverwerking en patroonherkenning met behulp van onder andere deep learning. Je leert door te werken aan één van de onderzoeksprojecten van onze klanten. Dit alles in een lab met state-of-the-art apparatuur zoals een mini-supercomputer, 3D-camera's, hyper- en multispectrale camera's en JetBots.

Je zult vertrouwd raken met de volgende aspecten: 

  • Beeldacquisitie en configuratie van een vision systeem (camera, lens en verlichting) 
  • Beeldsegmentatie, beeldclassificatie, objectdetectie of objecttelling met behulp van deep learning en computer vision. 
  • Validatie en optimalisatie van algoritmische prestaties op datasets. 
  • Programmeren en het gebruik van bibliotheken en softwaretools. 
  • Toegepaste onderzoeksmethodologie en het schrijven van een technical paper. 
  • Projectbeheer met behulp van SCRUM. 
  • Design Based Education in korte prototyping cycli. 

Opzet van de minor

Je studeert bij ons fulltime voor de duur van een semester, je kunt elk semester starten (sept of feb). Het semester begint met een kick-off cursus over Computer Vision & Data Science. Tijdens deze cursus bouw je aan je basiskennis en vaardigheden in het vakgebied. Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld machine learning, neurale netwerken en object detectie. Aan het einde van de tweede week worden projecten toegekend, gebaseerd op persoonlijke interesses en technische achtergrond. De rest van het semester werk je, in een groep of individueel, aan een real-life toegepast onderzoeksproject van een van onze partners. 

Door aan de projecten te werken verdiep je je kennis en vaardigheden in het vakgebied, maar verzamel je ook bewijsmateriaal voor het aantonen van de leeruitkomsten. In maandelijkse sprints werk je toe naar een eindproduct, bestaande uit een technische paper, poster, presentatie en een demonstrator/proof of concept. Tijdens wekelijkse SCRUM-meetings wordt de projectvoortgang besproken en aan het eind van elke sprint je onderwijsvoortgang. Je begeleider is één van onze onderzoekers. We zijn een klein en flexibel team en de communicatielijnen houden we kort door onder andere in twee naast elkaar gelegen ruimtes te werken. Er is voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

Deze minor is onderdeel van het Toegepaste Wiskunde curriculum en wordt aangeboden door het lectoraat Computer Vision & Data Science.

Overzicht

Studiekenmerken

Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Engels
EC's
30 ECTS
Type minor
Inkomend exchange student & Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag