Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Minor

Concepting

Leuk dat je interesse hebt in deze minor. Helaas is deze minor voor semester 2 van 2022-2023 al vol. Je kunt je dus niet meer inschrijven.
Start in
februari & september
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

Heb jij een tof idee? Droom je al langer tijd over wat je allemaal met dat idee kunt doen in een half jaar, maar krijg je niet de mogelijkheid dat te laten zien? Denk je na over een eigen project of concept dat roept om aandacht? Wil jij de tijd en de begeleiding om eindelijk eens aan je eigen project of concept te kunnen werken? Dan past de minor Concepting perfect bij jou! 

Inhoud van de minor

Je krijgt bij ons de mogelijkheid om mét medestudenten uit de minor Concepting aan je droomproject te werken. Een project dat belangrijk is voor jou, voor je studie, maar bovenal ook voor de wereld om je heen. Je zult daarom ook heel bewust gestimuleerd worden om de verhouding van jezelf en jouw vragen en oplossingen tot de wereld om je heen te onderzoeken.   

Opzet van de minor

Bij de minor Concepting ga je dus vooral aan de slag met een eigen idee en/of lever je een bijdrage aan projecten van je medestudenten. Persoonlijke groei en creatieve ontwikkeling staan daarbij centraal. Vanuit je nieuwsgierigheid, passies en interesses ga je aan een innovatief eigen project werken. Dit kan gezamenlijk of individueel. Je gaat je hierbij verhouden tot de andere studenten in de minor. Met al jouw kennis en expertise die jou hebben gevormd tot wie je bent, lever je een actieve bijdrage aan de community. De minor Concepting is namelijk een ‘community of expertise’. De docenten zijn er om je te coachen en te begeleiden. Tijdens het bouwen aan je project houd je je bezig met alle aspecten die daarbij komen kijken. Belangrijk is dat het project in zijn geheel een duidelijke samenhang heeft en goed conceptueel wordt onderbouwd. We zijn immers de minor ‘Concepting’ 

Een van de belangrijkste doelen cq. uitkomsten dit semester is een geslaagd project en een stevige bijdrage aan je creatief persoonlijk leiderschap. Waarin groei je? 

  • Met meer focus en toewijding gedaan krijgen wat jij voor elkaar wilt krijgen (persoonlijk creatief leiderschap). Niet procrastineren, maar gedaan krijgen wat je gedaan wilt krijgen. 
  • Zelfvertrouwen en zelfkennis. Na de minor weet je beter waar je persoonlijke kracht schuilt en waar valkuilen liggen. Je leert hoe je hiertoe te verhouden en hoe je jouw kracht positief kunt inzetten. 
  • Beter in staat zijn ideeën (denkbeelden) door te ontwikkelen tot volle concepten. 
  • Zelfstandig runnen van een project (planning, assertiviteit, ondernemen, communicatie, ontwerp, conceptualisatie en visualisatie) 

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Communication & Multimedia Design

Studiekenmerken

Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag