
Heb jij een tof idee? Droom je al langer tijd over wat je allemaal met dat idee kunt doen in een half jaar, maar krijg je niet de mogelijkheid dat te laten zien? Denk je na over een eigen project of concept dat roept om aandacht? Wil jij de tijd en de begeleiding om eindelijk eens aan je eigen project of concept te kunnen werken? Dan past de minor Concepting perfect bij jou!
Inhoud van de minor
Je krijgt bij ons de mogelijkheid om mét medestudenten uit de minor Concepting aan je droomproject te werken. Een project dat belangrijk is voor jou, voor je studie, maar bovenal ook voor de wereld om je heen. Je zult daarom ook heel bewust gestimuleerd worden om de verhouding van jezelf en jouw vragen en oplossingen tot de wereld om je heen te onderzoeken.
Opzet van de minor
Bij de minor Concepting ga je dus vooral aan de slag met een eigen idee en/of lever je een bijdrage aan projecten van je medestudenten. Persoonlijke groei en creatieve ontwikkeling staan daarbij centraal. Vanuit je nieuwsgierigheid, passies en interesses ga je aan een innovatief eigen project werken. Dit kan gezamenlijk of individueel. Je gaat je hierbij verhouden tot de andere studenten in de minor. Met al jouw kennis en expertise die jou hebben gevormd tot wie je bent, lever je een actieve bijdrage aan de community. De minor Concepting is namelijk een ‘community of expertise’. De docenten zijn er om je te coachen en te begeleiden. Tijdens het bouwen aan je project houd je je bezig met alle aspecten die daarbij komen kijken. Belangrijk is dat het project in zijn geheel een duidelijke samenhang heeft en goed conceptueel wordt onderbouwd. We zijn immers de minor ‘Concepting’
Een van de belangrijkste doelen cq. uitkomsten dit semester is een geslaagd project en een stevige bijdrage aan je creatief persoonlijk leiderschap. Waarin groei je?
- Met meer focus en toewijding gedaan krijgen wat jij voor elkaar wilt krijgen (persoonlijk creatief leiderschap). Niet procrastineren, maar gedaan krijgen wat je gedaan wilt krijgen.
- Zelfvertrouwen en zelfkennis. Na de minor weet je beter waar je persoonlijke kracht schuilt en waar valkuilen liggen. Je leert hoe je hiertoe te verhouden en hoe je jouw kracht positief kunt inzetten.
- Beter in staat zijn ideeën (denkbeelden) door te ontwikkelen tot volle concepten.
- Zelfstandig runnen van een project (planning, assertiviteit, ondernemen, communicatie, ontwerp, conceptualisatie en visualisatie)
Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Communication & Multimedia Design
Studiekenmerken
Groeps- en individuele-assessments; halverwege en aan het eind van het semester.
Tussentijdse assessments
Halverwege het semester zijn er assessments waarbij je samen met twee medestudenten en twee docenten een kritisch team formeert. Binnen dit kritische team beschouwen we elkaars voortgang. Zit je nog steeds op de goede weg? Waar is bijsturing nodig? Wat heb je verder nodig om je doelen te behalen? Dit assessment is nadrukkelijk niet bedoeld als afrekenmoment, maar als leermoment (assessment as learning). Je bent immers bezig met iets wat je tof vindt en waar je meer van wilt weten.
Eindassessments
Veel sneller dan je zou willen komt het semester tot een eind. Dat is het moment waarop we de balans op gaan maken. Wederom vorm je een kritisch team met twee studenten en twee docenten en analyseren we elkaars werk. Wat is er van al onze plannen terecht gekomen? Waar ging het goed? Waar kon het beter? Nogmaals: dit moment is voornamelijk bedoeld als leermoment (assessment as learning). Dat is ook de reden dat we er ruim de tijd voor nemen. We doen recht aan wat er is gedaan. Het is namelijk veel interessanter om te kijken naar wat er wel is, dan ons te focussen op wat er niet is.
Tweede, derde en vierdejaars studenten. Ook studenten van andere (niet-media-gerelateerde) opleidingen zijn van harte welkom, gezien het multidisciplinaire karakter van deze minor.