Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Creatief Programmeren voor Niet-IT Studenten 15 EC

Start in
februari, april, september & november
Ec
15 ECTS
Locatie
Online

Geen vakgebied in de wereld bestaat nog zonder ICT. Jij kunt met deze minor een brug slaan tussen jouw sector en ICT-applicaties en -professionals. Met deze minor op jouw c.v. is ‘computational thinking’ geen leeg begrip maar een aantoonbare en direct inzetbare vaardigheid.
Geen enkele voorkennis is verlangd en alle studierichtingen zijn welkom (behalve ICT). Aan het eind van de minor ontwikkel je een eigen product dat relevant is voor jou persoonlijk of voor jouw studierichting. De minor is gebaseerd op de populairste Harvard University minor en kan resulteren in een Harvard Certificate. Meer vindt je op https://cpnits.com.

Inhoud van de minor

Bekijk deze minor ook op de Engelse website.

De minor Creatief Programmeren voor Niet-IT Studenten maakt gebruik van online lesmateriaal van Harvard University. De opdrachten zijn kleine programmeeropdrachten die je maakt in een online omgeving. Ze worden meteen automatisch voor je getest en nagekeken.
Maar let op: dit is geen schriftelijke cursus; het is volwaardig fulltime onderwijs. Elke week heb je samen met jouw eigen groep (online) meetings, lectures en activiteiten. Je volgt dus een normaal programma, maar het schoolgebouw is online (Discord en Blackboard).
Alles draait in deze minor om programmeren met Python en SQL (voor databases). Je maakt individueel of samen met anderen opdrachten die elke week wat omvangrijker en complexer worden. Dat begint met de klassieker “Hello World” en eindigt met applicaties die je zelf bij aanvang niet voor mogelijk houdt!
Wat enkele malen langskomt is de Online Scavenger Hunt: een Real-Life Hunt naar antwoorden waarbij je allerlei real-life technieken en bronnen inzet. De resultaten en gebruikte methoden en middelen worden toegevoegd aan het portfolio en maken zo deel uit van het eindwerk.
Dat eindwerk is een portfolio met uitwerkingen van opdrachten en jouw eigen project. Dat project bedenk je zelf, in samenspraak met de docent, en maak je zelf. Er zijn eindwerken gemaakt die marktwaardig zijn!

Opzet van de minor

De minor beslaat 420 SBU = 15 EC. Binnen deze module wordt gewerkt aan competenties die betrekking hebben op het analyseren, ontwerpen en realiseren van applicaties en websites. Deze sluiten aan bij de competenties zoals beschreven in het HBO-I domein. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt. De ateliers zijn volledig online.
Deze minor gaat ook in op de persoonlijke leerstijl en ontwikkeling binnen dit vakgebied. Vragen als: Hoe heb je geleerd en hoe kun je het geleerde relateren aan jouw eigen studie en vakgebied?
De minor is volledig online en ook al het lesmateriaal wordt online aangeboden. Vrijwel al het lesmateriaal is Engelstalig. Meerdere malen per week, ook op wisselende momenten, heb je meetings en andere activiteiten. Dit is een behoorlijk vol en fulltime programma (ongeschikt voor deeltijstudenten) en niet te combineren met stages of andere studieverplichtingen.
De minor wordt aangeboden in het Engels en het Nederlands. Bij een te kleine groepsomvang, wordt Engels de voertaal. Ook bij de voertaal Engels kunnende eindproducten in het Nederlands worden gemaakt.
 

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Informatica.

Studiekenmerken

Start in
februari, april, september & november
Locatie
Online
Taal
Engels en Nederlands
EC's
15 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen
Sustainable Development Goals

Deze minor draagt bij aan...

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag