Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Creative Communities

Start in
februari
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden & Zuid-Afrika

Vind jij een inclusieve samenleving belangrijk?


In deze minor ga je op creatieve wijze en met creatieve/artistieke middelen het verschil maken!


Je stapt in het sociale domein, waar creativiteit hard nodig is. Je sluit je aan bij mensen, soms in kwetsbare omstandigheden, in de wijk of bij een project. Dit kan bijv. in één van de Ateliers Sociaal Domein, het Inclusive Lab óf (voor NHLStenden studenten) in Zuid-Afrika.


Hier ga je je creativiteit inzetten om sociale verbinding tot stand brengen samen met de mensen voor wie het bedoeld is. Je leert in deze minor je eigen creatieve ontwikkeling te vergroten en je leert hoe je dit bij anderen kunt inzetten.

Inhoud van de minor

Je gaat in deze minor samenwerken aan een opdracht vanuit de praktijk. Door vanuit verschillende perspectieven en samen met studenten van diverse opleidingen, maatschappelijke vragen onder de loep te nemen. Vervolgens ga je bezig met het ontwikkelen van producten/projecten die een creatieve en/of artistieke bijdrage kunnen bieden aan de vraag. De principes van mensgericht ontwerpen staan hierbij centraal. 

Denk hierbij aan een spel, een tool of een concept voor het creëren van bewustwording. Bijvoorbeeld door middel van community art. De vorm is vrij en komt tot stand door een analyse die je uitvoert met betrokkenen.

Opzet van de minor

Centraal staat hoe je met creatieve/artistieke middelen sociale veranderingen kunt creëren. In de context van sociaal-economische factoren en beleidskeuzes. Je leert hoe je in dit krachtenveld mooie kansen kunt benutten. Kansen die zorgen voor samenhang en preventieve en duurzame oplossingen.

Je krijgt workshops aangeboden waar je je creatieve potentieel in gaat ontdekken en leert op creatieve wijze te reflecteren. De kennislijn zal hierop aansluiten. We werken met een vast team en nodigen daarnaast gastdocenten uit.

Ook werken we in deze minor samen met de Academies gericht op kunstvorming en met mensen uit het werkveld van kunst en cultuur. Daarnaast heb je integrale bijeenkomsten. De praktijk staat centraal, doordat je twee dagen per week in de praktijkcontext bezig bent.   

Studiekenmerken

Start in
februari
Locatie
Leeuwarden & Zuid-Afrika
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag