Creative Programming for Non-IT Students

Wil jij als niet-IT-student leren programmeren? En begrijpen hoe ICT-applicaties 'denken'? Dan is de minor Creative Programming for Non-IT Students iets voor jou. Een nuttige minor voor studenten van heel veel studierichtingen. Want met ICT krijgt iedereen te maken: bij welk bedrijf, onderwijs- of overheidsinstelling je ook gaat werken. Je leert alles over applicaties en hoe je ze ontwikkelt door ze te voorzien van extra en specifieke opdrachten. Deze minor is gebaseerd op de populairste Harvard Minor. Je kan zelfs een Harvard Certificate behalen! De minor start bij nul. Je hoeft dus geen voorkennis en ervaring te hebben.

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • April
  • November

Locatie

  • Emmen

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 15 EC's

Type minor

  • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

  • ICT
  • Techniek

Inhoud van de minor

 Deze minor bestaat uit Engelstalige online videolessen, verzorg door Harvard University, en allerlei kleine oefeningen en opdrachten. Die opdrachten zijn kleine programmeerpuzzels in de programmeertalen C en Python en SQL (door databases). Vanzelfsprekend begeleid door onze eigen docenten.

Daarnaast worden individueel en in groepsverband oefeningen gedaan die gericht zijn op het strategisch oplossen van vraagstukken. De (al of niet online) ateliers worden ingezet om zaken toe te lichten en samen te zoeken naar de beste manier om de vraagstukken op te lossen.

Opzet van de minor

Binnen deze module wordt gewerkt aan competenties die betrekking hebben op het analyseren, ontwerpen en realiseren van applicaties. Deze sluiteen aan bij de competenties zoals beschreven in het HBO-I domein. Er wordt individueel en in groepjes gewerkt. De ateliers zijn op locatie in Emmen en online te volgen.

Deze minor gaat ook in op de persoonlijke leerstijl en ontwikkeling binnen dit vakgebied. Vragen als: Wat heb je geleerd? Maar ook: Hoe zou je zelf later binnen jouw eigen studie en vakgebied programmeren toe kunnen passen?

Toetsing

Tijdens de minor worden opdrachten uitgevoerd die samen met een logboek de inhoud vormen van een portfolio. Aan de hand van deze portfolio vindt na afloop een assessment plaats.  

Toelatingseisen

De minor is toegankelijk voor elke HBO-student, uitgezonderd studenten ICT & Creative Technologies. .

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.