Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Health Innovation

Start in
februari
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

In de minor Health Innovation staat het op een multidisciplinaire manier innovatieve oplossingen en voorzieningen ontwikkelen en toepassen binnen de praktijk van Zorg&Welzijn centraal. Binnen deze minor, die aansluit bij de Sustainable Development Goal (SDG) "Goede gezondheid en welzijn", ga je aan de slag met ‘echte’ praktijkproblemen. De focus ligt op het creëren van oplossingen die toe te passen zijn in de context waar het om gaat. Waar liggen cliënten of professionals hun wensen/behoeften en hoe sluit je hierbij aan met het ontwikkelen van innovatieve oplossingen? Dit onderzoek je aan de hand van de design thinking methode. Daarbij gaat het om creativiteit, anders durven denken en experimenteren. 

Inhoud van de minor

Binnen de minor Health Innovation staan diverse integrale opdrachten centraal, met elk hun eigen focus. Tijdens de integrale opdrachten maak je kennis met bestaande digitale toepassingen en leer je hier gericht een analyse van te maken en ga je binnen een gesloten kader oplossingen ontwerpen voor een bestaande probleemsituatie en ga je voor een wat langere tijd aan de slag met een praktijkprobleem. De complexiteit van de integrale opdrachten neemt met verloop van tijd toe. De minor Health Innovation gaat met name om verbreding van kennis en deskundigheid. De minor kent daarbij een zestal leeruitkomsten {LUKs} die centraal staan:​​​​​​​​​​​​​​

Opzet van de Minor

Om te werken aan de leeruitkomsten, zoals eerder beschreven, worden diverse onderwijsactiviteiten aangeboden, zoals; [werk]colleges over design thinking/ ethiek, workshops over creativiteit/ leren presenteren o.a., werkbezoeken bij instellingen, gastcolleges/ workshops van interessante sprekers, het werken aan integrale opdrachten zoals ateliers waarin je met een multidisciplinair team een vraagstuk aan de hand van Design Thinking onderzoekt en een minicase waarin je in een korte tijd een oplossing zoekt voor een vraagstuk in de praktijk aan de hand van Design Thinking etc. 

Deze minor is aangesloten bij de Ateliers Sociaal Domein.  

Studiekenmerken

Start in
februari
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor specifieke hbo-opleiding(en)
Sustainable Development Goals

Deze minor draagt bij aan...

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag