Afbeelding
Header minormarkt
Afbeelding
Header minormarkt
Minor

Nederlands

Heb jij interesse voor de Nederlandse taal?  Wil je graag weten wat de relatie is tussen taal en hersenen? Lees je graag en wil je meer doen met het Nederlands? Dan is de minor Nederlands een goede keuze!
Start in
september
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

Je leert tijdens deze minor onder andere hoe het Nederlands is ontstaan en hoe je jezelf creatief kunt uiten in taal. Uiteraard lees je ook veel verhalen, poëzie en (jeugd)literatuur.

Inhoud van de minor

In deze minor bereik je een relatief hoog niveau op het gebied van de Nederlandse taal. Het is dus belangrijk dat je van het lezen van (jeugd)literatuur houdt en geïnteresseerd bent in de Nederlandse taal om deze minor tot een succes te maken.  Je volgt alle leeruitkomsten uit de module Basis vakgebied in onze flexibele opleiding (in totaal 30 EC): Taalvaardigheid, Fictie, Taalbeschouwing, Taal en Expressie. De colleges van deze minor worden op dinsdagmiddag (13:00 uur – 19:45 uur) gegeven.

Binnen deze minor wordt ook van je verwacht dat je onderdelen in zelfstudie oppakt; houd hier rekening mee. Wanneer je momenteel een andere lerarenopleiding aan het afronden bent, kun je deze minor gebruiken om het traject voor het behalen van een bevoegdheid tot leraar Nederlands te verkorten.

Opzet van de minor

De minor bestaan uit verschillende onderdelen:

  • Taalvaardigheid
  • Fictie
  • Taalbeschouwing
  • Taal en Expressie

Studiekenmerken

Start in
september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen

Vragen?

Heb je vragen over deze minor, stel ze via het online formulier.

Stel je vraag

Sustainable Development Goals

Deze minor draagt bij aan...