Ondernemen - De Bedrijfsadviseur

Studenten werken als bedrijfsadviseur aan verschillende opdrachten op het gebied van international business, economie, marketing, recht, boekhouden en onderzoek. Ze ontvangen van opdrachtgevers echte en fictieve (i.v.m. bedrijfsgevoelige informatie) projecten en werken in een team en onder tijdsdruk om de opdrachten uit te voeren en adviezen uit te brengen. Gedurende 9 weken werk je intensief samen, de ene keer in een duo en daarna met een drietal etc. De bedrijfadviseur is een erg tijds- en kennisintensieve module.

Kenmerken

Startmoment

  • Februari
  • September

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 15 EC's

Type minor

  • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

  • Economie en Management

Inhoud van de minor

We proberen in deze 9 weken om een allround bedrijfsadviseur van je te maken niet de kennisspecialist want dat kan niet in 9 weken. Je maakt kennis met de onderwerpen waar een ondernemer mee te maken krijgt van loonbelasting tot marketingplan. Computerboekhouden, big data gebruik, beleggen in aandelen. opties en turbo’s, het schrijven van een persbericht en nog veel meer. 

Opzet van de minor

Elke moduulperiode is er minimaal 1 echte opdrachtgever en daarnaast maken we gebruik van opdrachten uit vorige edities. Een bedrijfsbezoek en bezoek aan de rechtbank zijn verweven in het programma. Samenwerking: sommige opdrachten maak je individueel andere in duo;s of zelf met zijn vieren. 

Toetsing

De productie van een serie adviesrapporten sluiten we af met een mondeling waarin je in gesprek gaat over de theorie van de bestudeerde literatuur. Je moet een gesprekpartner kunnen zijn van een ondernemer. 

Doelgroep

Elke management en economie opleiding student is in principe toelaatbaar. Bij de loonbelastingcase is de HRM student meer in het voordeel dan de marketing student maar bij andere opdrachten kan het net andersom zijn. Je leert om op een andere manier je kennis en kunde te verbreden en te verdiepen.   

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Ondernemerschap & Retail Management.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.