Studeren in het buitenland

Wil jij graag een semester in het buitenland studeren? Om je te verdiepen in een ander land, een andere cultuur en andere taal? Dan is de minor Studeren in het buitenland een uitgelezen kans om dit waar te maken! 

Kenmerken

Startmoment

  • Februari

Locatie

  • Leeuwarden

Taal

  • Engels

EC's

  • 30 EC's

Type minor

  • Voor specifieke hbo-opleiding(en)

Interessegebied

  • Onderwijs

Inhoud van de minor

De student kiest een bestemming in het buitenland en stelt een programma samen van 30 EC. Het programma stel je samen uit vakken aan de buitenlandse universiteit of hogeschool van je keuze, eventuele stage-activiteiten en projecten zoals een eigen onderzoek. Voor het samenstellen van het programma heb je contact met je studieloopbaanbegeleider. Hij of zij kan bepalen of de onderdelen goed aansluiten bij je opleiding, onderling genoeg samenhang hebben en van voldoende niveau zijn. Je hebt veel vrijheid in de keuze van bestemmingen binnen en buiten Europa en in de onderwerpen waarin je je wilt verdiepen. Kortom, een minor met grenzeloze mogelijkheden!     

Toetsing

Portfolio, waarin je laat zien dat je de onder delen uit je programma voldoende hebt afgerond 

Doelgroep

Deze minor is bedoeld voor studenten aan de lerarenopleidingen tweedegraads (TLO) die de propedeuse hebben afgerond. Het is een pré als je qua studie goed op schema bent en dus geen grote achterstanden hebt.   

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.