Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Minor

The Next Web

Start in
februari & september
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

Wil je leren hoe je webtoepassingen maakt die prettig zijn om te gebruiken? Alles weten over vernieuwende webprojecten en apps, waarbij we proberen om mens en techniek zo nauw mogelijk op elkaar te laten aansluiten? Waarbij je niet alleen kijkt naar de technische aspecten, maar ook de emotionele en sociale? Dan is The Next Web de perfecte minor voor jou!

Inhoud van de minor

Ten opzichte van andere minoren van cmd onderscheiden we doordat we een grote focus hebben op het leveren van goede producten die daadwerkelijk werken. Real artists ship! Plannen en visies zijn belangrijk, maar uiteindelijk moet er worden geleverd. 

Uitgangspunten van de minor: 

  • Community based learning. Ons streven is om samen met een studenten een goede lerende organisatie te creëren waarin kennis gestructureerd wordt opgedaan en gedeeld. 
  • Iteratief werken en leren. Zowel bij het aanpakken van projecten als het aanpakken van het leertraject hanteren we een iteratief proces. Je werkt aan meerdere projecten en je mag experimenteren. 
  • Human centered design. Het ontwerp van producten die een echt probleem oplossen van echte mensen staat centraal. Gedurende het semester zul je je verschillende producten bij de doelgroep uitproberen. Tevens leer je technieken om erachter te komen wat de doelgroep nodig heft.   

Het werkveld is van groot belang: je werkt voor “echte” opdrachtgevers, er worden actuele technieken gebruikt, je bezoekt bedrijven en je legt je producten voor aan echte gebruikers, Skills. In het semester werk je gestructureerde aan je skills, jij bepaald in overleg met ons welke skills je verder wilt ontwikkelen en of deze goed binnen het werkterrein passen.

Opzet van de minor

Community 
Gedurende het hele semester maak je deel uit van de community van de next web. Samen gaan we op zoek naar de juiste kennis, delen we leerervaringen en leerfrustraties. Deze community is van groot belang voor de kwaliteit van de minor. De docenten gebruiken de community om te peilen wat er leeft in de groep, om te bekijken of er effectief geleerd wordt en om een beeld te krijgen van elke student.    

Om een helder focus te krijgen bij het leren werken we binnen de community in arches. Elke arch bestaat uit een kickoff, een middendeel met eventueel een touchdown en wordt afgesloten met een landing. De kickoff geeft een je een beeld over de de context van de arch, en geeft je de gelegenheid om je eigen doelen te stellen/ bijstellen. Bij de landing bekijken we als groep hoe het leren is gegaan: waren er belemmeringen/ wat zijn interessante resultaten/ wat betekent dit voor de volgende arch?  Een actieve deelname in de community is essentieel.   

Opzet 
Gedurende het semester zul je aan verschillende cases werken. De eerste twee minicases zullen fungeren als een middel om te laten zien wat je tijdens de workshops hebt opgepikt. Verder bevat de minor een aantal trainingwheels. In deze weken werk je aan je skills, en zullen de docenten je support geven om het juiste materiaal te vinden. 

Gedurende het semester wordt gewerkt volgens de DBE methode. Gedurende projecten wordt gewerkt op basis van SCRUM.   

Studiekenmerken

Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag