Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Afbeelding
minor-header-blauwe-pijl
Minor

Visual Storytelling

Start in
februari & september
Ec
30 ECTS
Locatie
Leeuwarden

We vertellen meer aan elkaar dan ooit: iedereen kan online broadcasten; er wordt dagelijks meer beeldmateriaal geüpload dan we in een leven kunnen bekijken. Om op te kunnen vallen en relevant te zijn in deze zee van content is een overtuigende vorm van storytelling noodzakelijk. Maar hoe doe je dat?

Inhoud van de minor

De minor biedt je de mogelijkheid om in samenspraak met je docenten je eigen doelen na te streven, zolang ze binnen het domein van communicatie en multimediadesign vallen. De opzet is dus erg vrij, maar we verwachten van jou de inzet om deze doelen echt te willen bereiken. Wij bieden je een omgeving waar je vooral leert uit de praktijk en je aan je portfolio kunt werken aan de hand van echte opdrachten uit bedrijfsleven en overheid. Je wordt begeleid door docenten met ervaring in het vakgebied.

Opzet van de minor

In de voltijd minor Visual Storytelling leer je van docenten met ervaring in het werkveld over de essentials van illustratie, motion design en animatie, storywriting, video, fotografie en/of grafische vormgeving. Onze focus ligt op visuele verteltechnieken, conceptontwikkeling en beeldtaal. Leren kijken en visueel vertellen zijn twee zijden van dezelfde medaille, dus dompelen we je graag onder in het werk van de groten in het vak.

We vinden een kennisbasis belangrijk, maar we zijn vooral hands-on: ons doel is dat je aan het eind van de minor in staat bent je eigen visuele producten vorm te geven en te realiseren. Aan de hand van uiteenlopende opdrachten (met echte opdrachtgevers) ga je de benodigde meters maken om hier verder in te groeien. Je eigen ambities en interesses staan hierin centraal.

Idealiter gaan we elk semester op een studiereis naar het buitenland. Dit is geen verplichting, maar zeker iets dat je niet wil missen. We vragen hiervoor een eigen bijdrage van ongeveer 150 euro. Hiervoor regelen wij overnachting, reis en enkele bezoekjes bij relevante culturele instellingen en bedrijven.

 

Studiekenmerken

Start in
februari & september
Locatie
Leeuwarden
Taal
Nederlands
EC's
30 ECTS
Type minor
Voor alle hbo-opleidingen

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.

Stel je vraag