
Heb je interesse om deze minor te gaan volgen, maar heb je nog vragen? Stel ze dan tijdens de Online Minorenmarkt in de Live Teams-meetings!
Binnen de minor Welzijn en Samenleving (WenS) ga jij je verdiepen in maatschappelijke vraagstukken op zowel nationaal als internationaal niveau. Vanuit verschillende theorieën en vanuit je eigen perspectief sta je stil bij dit thema. Je onderzoekt wat nodig is om te komen tot verandering.
In de minor leer je professioneel om te gaan met het krachtenveld tussen individuele vraagstukken en collectieve maatschappelijk kwesties. Om te komen tot verandering zetten we ook kunst, cultuur en andere artistieke interventies in. Bovendien besteden we aandacht aan je eigen professionele ontwikkeling.
De minor werkt vanuit de driehoek student, docent en praktijk. We leren hierin van elkaar, we ontwikkelen samen en we creëren innovatieve veranderingen in de samenleving. Ben jij bevlogen, initiatiefrijk en wil jij verschil maken? Dán kies je voor het minor Welzijn & Samenleving!
Heb je interesse om deze minor te gaan volgen, maar heb je nog vragen? Stel ze dan tijdens de Online Minorenmarkt in de Live Teams-meetings!
Vanuit rechtvaardigheid besteden we aandacht aan sociaal werk theorie, antropologie, sociologie, filosofie-ethiek, politiserend werken, recht, sociale kwaliteit en meritocratie. Daarnaast is aandacht voor de beroepsethische overwegingen die van invloed zijn op de keuzes die je maakt. In de minor WenS is ook volop aandacht voor het internationaal perspectief. Er is een sterke verbinding met de praktijk, waar je opdrachten ophaalt waar je gemiddeld twee dagen per week aan werkt. We werken volgens de principes van ontwerpgericht onderzoek, waarin je direct in verbondenheid met de praktijk werkt aan concrete activiteiten ten behoeve van positieve maatschappelijke verandering.
Omdat WenS wil aansluiten bij de actualiteit bieden we regelmatig interessante gastcolleges aan over bijvoorbeeld ervaringskennis, internationalisering, beleid en inzet van creatieve interventies. De minor beslaat gemiddeld 1,5 tot 2 dagen school en 2 dagen praktijk per week.
De minor WenS (30 EC) bestaat uit drie onderdelen van elk 10 EC:
Elk deel kent een eigen leeruitkomst.
De integratieve opdracht (inclusief internationalisering) voer je in de praktijk uit. Je gaat aan de slag met een sociaal vraagstuk, mogelijk met studiegenoten van andere opleidingen. Hierbij werk je aan een aanpak of interventie die bijdraagt aan sociale inclusie. Je bent twee dagen per week bezig met de praktijkopdracht. Dat kan een vraagstuk zijn van een organisatie in het sociaal domein, de gemeente, een burgerinitiatief, een kunst en cultuurorganisatie of bij een organisatie waar jij je verbonden mee voelt.
Het kennisonderdeel wordt afzonderlijk getoetst waarbij de nadruk ligt op schriftelijke verwerking van theoretische kennis en inzichten in relatie tot actuele maatschappelijke vraagstukken die raken aan de dagelijkse praktijk van sociale professionals.
Voor het vaardigheidsprofiel toon je aan dat je je bewust bent van je eigen professionele identiteitsontwikkeling. Hierin is aandacht voor Signaleren, Engageren, Positioneren en Agenderen (SEPA). Tijdens de minor besteden we veel aandacht de onderdelen van SEPA. Ook verwerk je in het vaardigheidsprofiel feedback en opgedane inzichten tijdens studie en praktijk.
Bij de minor maken we geen gebruik van verplichte literatuur, echter is er wel veel ondersteunend aanbevolen materiaal.
De drie onderdelen van WenS (integratief, kennis en vaardigheden) worden getoetst door middel van een portfolio en een praktijkrapportage. Daarnaast wordt de verworven kennis met een take home toets getoetst. Gedurende de minor zijn er feedbackmomenten waar gebruik van kan worden gemaakt.
De drie onderdelen van WenS (integratief, kennis en vaardigheden) worden getoetst met een ontwerpdossier, een betogend essay en een take-home toets.