miwb-open-dag

Open Dag MIWB

9 maart 2019

Heb jij iets met water en ben je op zoek naar avontuur? Of zijn boten en schepen je passie en wil je graag de wereld zien? Dan is één van de maritieme opleidingen van Maritiem Instituut Willem Barentsz (MIWB) jou op het lijf geschreven!

Meer weten over de opleidingen Maritiem Officier of Ocean Technology of benieuwd naar het studentenleven op het MIWB? Bezoek zaterdag 9 maart onze Open Dag op Terschelling. Meld je uiterlijk 24 februari aan en krijg van ons 2 gratis boottickets! Heb je interesse in de opleiding Maritieme Techniek of wil je al eerder meer weten over de studies Maritiem Officier en Ocean Technology? Kom dan op zaterdag 9 maart naar de Open Dag in Leeuwarden.

Waar en wanneer?

Zaterdag 9 maart

9.30 – 15.30

Locatie: Terschelling

Aanmelden

Meld je alvast aan en bezoek zaterdag 9 maart onze Open Dag op Terschelling.

Open Dag

Programma

Voor de heenreis is er vanuit Harlingen een speciale snelboot geregeld voor alle deelnemers. Deze snelboot vertrekt om 09.30 uur. In de vertrekhal staan studenten gereed om jou aan boord te laten gaan. Om 15.30 uur is het programma afgelopen. Om 16.15 uur vertrekt de sneldienst terug naar Harlingen. Je kunt ook met de veerdienst van 17.30 uur teruggaan.

Tijdens de Open Dag krijg je:

  • Voorlichting over de opleidingen, de school en het beroepenveld;
  • Een rondleiding door de school;
  • Een lunch in het restaurant van het Nautisch Kwartier;
  • Een bezoek aan het Simulator Training centrum, het opleidingsschip Octans en de Campus.
  • Een indruk van de omgeving en het eiland.

Verbouwing

Momenteel wordt het schoolgebouw van het MIWB volledig gemoderniseerd. Hierdoor zijn tijdens de Open Dag niet alle ruimtes toegankelijk en is een bezoek minder geschikt voor mensen die slecht ter been zijn. De renovatie is naar verwachting vóór de start van het nieuwe studiejaar klaar, in de zomer van 2019. Met de verbouwing komt er onder andere meer onderwijsruimte, meer ruimte voor simulatoren en een gezamenlijke studieruimte. Meer informatie kun je vinden op www.miwb.nl.

Studeren op een unieke plek

Studeren aan het MIWB betekent studeren op een unieke plek: het Waddeneiland Terschelling. De eerste twee jaar woon je samen met je medestudenten op de campus van het MIWB. Op Terschelling zijn alle faciliteiten aanwezig om je te vermaken in je vrije tijd. Bijvoorbeeld kitesurfen of zeilen, een prachtig strand en een actief studentenleven. In de winter is het wat rustiger op het eiland, maar juist dan bloeit de studentenvereniging op. Je hoeft je dus niet te vervelen!