Marketing Intelligence

Wil jij de online marketing van een organisatie aansturen? Bepalen hoe een organisatie een marketingactie aanpakt en welke media het meest geschikt zijn? In deze minor kan dit. Je leert alles over onderwerpen als Google Analytics en Facebook-advertenties. En je past jouw kennis van online marketing meteen toe in een echte opdracht voor een bedrijf of organisatie.

  • Verdiep je in de mogelijkheden van verschillende social media.
  • Ontwikkel een dashboard om effecten van campagnes te meten.
  • Leer door te doen.

Kenmerken

Startmoment

  • Februari

Locatie

  • Emmen

Taal

  • Nederlands

EC's

  • 30 EC's

Type minor

  • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

  • Communicatie en media
  • Economie en Management

Inhoud van de minor

Hoe krijg ik als ondernemer meer klanten met behulp van online kanalen? Welke social media kan ik het beste inzetten hierbij? Hoe kan ik dat blijvend goed organiseren en monitoren? Dit en andere soortgelijke vragen ga je beantwoorden doordat je je meer gaat verdiepen in de mogelijkheden van de verschillende social media en dit concreet gaat uitvoeren voor een opdrachtgever. Doelgericht het budget van de opdrachtgever inzetten en bekijken hoe succesvol je acties zijn. De effecten van advertenties en acties goed monitoren door daarvoor een ‘dashbord’ te ontwikkelen waarmee de ondernemer blijvend dit zelf kan uitvoeren. Learning by doing! 

Opzet van de minor

In de eerste paar weken word je ondergedompeld in de theorie en verschillende kenmerken van social media en websites. Daarna mag je dit gaan uitvoeren voor één of meerdere opdrachtgevers. 

In deze minor zal minimaal één gastdocent vanuit het bedrijfsleven, zelf consultant op dit gebied, de meest recente kennis en toepassingen behandelen. Hiervoor zullen colleges worden ingeroosterd.   Daarnaast is het uitvoeren van praktische opdrachten op dit gebied dus een groot deel van deze minor. Dit proces zal middels de stappen van DBE worden uitgevoerd. Zo mogelijk zal er op locatie bij het bedrijf worden gewerkt. Tijdens de uitvoering van de opdrachten (individueel of in kleine groepen) zullen de (gast)docenten meekijken om inhoudelijke feedback te kunnen geven. De student heeft hierbij de rol als consultant. 

Toetsing

Toetsing zal nader worden bepaald.   Wel staat al vast dat er een individueel assessment aan het einde zal plaatsvinden. 

Doelgroep

Deze minor is geschikt voor studenten van economische en/of communicatie-opleidingen die wel al een theoretische basis hebben in de (online) marketing. Daarnaast kan het interessant zijn voor studenten met een ICT-achtergrond met achtergrondkennis van de werking van online media. 

Deze minor wordt aangeboden door de opleiding Commerciële Economie.

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.