Marketing Intelligence Leeuwarden

Wil jij alledaagse (klant)informatie vertalen naar inzichten? En nieuwe technologieën onderzoeken die helpen bij het behalen van marketingdoelstellingen? Dan is deze minor iets voor jou. Je ontdekt hoe je communiceert met verschillende doelgroepen. En leert met behulp van data een marketingstrategie te verbeteren.

 • Doe ervaring op met het werk van een marketing intelligence specialist.
 • Leer werken met software en online tools als Google Analytics.
 • Breng je kennis in praktijk in een opdracht bij een bedrijf.

Kenmerken

Startmoment

 • Februari
 • September

Locatie

 • Leeuwarden

Taal

 • Nederlands

EC's

 • 30 EC's

Type minor

 • Voor alle hbo-opleidingen

Interessegebied

 • Economie en Management
 • Toerisme en vrije tijd

Inhoud van de minor

Binnen de minor Marketing Intelligence houdt je je bezig met verschillende opdrachten. Er wordt gestart met het aanbieden van theorie omtrent marketing intelligence. Wat is het? Wat moet je doen als data-marketeer? Met welke krachten heb je te maken als data-marketeer? Kortom er worden vanuit verschillende theoretische invalshoeken stof aangedragen om een data bedreven marketeer te worden. Gedurende de minor worden verschillende opdrachten gemaakt. Zo schrijf je een whitepaper over ethische dillema’s, leer je programmeren en doe je een groepsopdracht bij een opdrachtgever waar je al je geleerde theorie en vaardigheden in de praktijk brengt. 

Opzet van de minor

Opdracht Data driven research (individueel) 
Data driven research staat in het teken van kennismaken met datavisualisatie. Deze opdracht maak je individueel. Aan de hand van reeds bestaande datasets ga je opzoek naar correlaties. Dit ga je inzichtelijk maken aan de hand van een dashboard. In een rijke beschrijving leg je uit wat jouw dashboard inhoudt en wat het betekend. Tijdens het assessment presenteer je jouw dashboard, ligt je jouw gemaakte keuzes toe en vertel je wat data driven research voor jouw betekend. 

Op te leveren producten: 

 • Dataset analyse met correlaties  
 • Een dashboard van de geanalyseerde data 
 • Datastorytelling (Welke gegevens communiceer je op welke wijze naar verschillende stakeholders) 
 • Portfolio met verzameling van leeractiviteiten rondom data driven research 

Beoordeling OVG
​Studiebelasting: 252 (9EC)  

Opdracht Law and Ethics (individueel)
 Een belangrijk terugkerend item bij Marketing intelligence is rechten en ethiek. Met welke rechten en plichten heeft een datamarketeer te maken? Waar moet je rekening mee houden als datamarketeer? Welke rol speelt ethiek binnen marketing intelligence? Belangrijke vragen waar jij  je mee bezig houdt gedurende deze minor. Voor dit onderdeel schrijf je een whitepaper over rechten en ethiek. Je gaat hiervoor onderzoek doen naar dataschandalen, ethische principes en morele discussies. Aan de hand van reeds bestaande theorie neem je stelling in over een bepaald onderwerp. 

Op te leveren product: 

 • Whitepaper aan de hand van een zelfgekozen vorm van verslaglegging ( verslag, blog, vlog, creatieve presentatie etc.) 

Beoordeling: OVG
​Studiebelasting: 84 (3EC)  

Opdracht Digital Academy (individueel) 
Een goede data marketeer is digitaal vaardig. Hij of zij is instaat om simpele toepassingen in te zetten om data te genereren voor verschillende doeleinden. Gelukkig bestaan er tegenwoordig allerlei gratis platforms om jezelf te scholen. Onder andere google heeft een scholingsplatform. Voor deze opdracht moet je minimaal 3 certificaten weten te behalen bij de google academie. Voor het behalen van deze module toont de student 3 certificaten aan die behaald zijn binnen het semester waarin hij/zij de minor volgt. 

Beoordeling: Behaald/ niet behaald 
Aantal EC:  84 (3EC)  

Opdracht Marketing Intelligence (groep) 
Alle reeds opgedane theorieën en vaardigheden gaan jullie inzetten bij een bedrijf in de praktijk. Voor een opdrachtgever gaan jullie aan de slag met marketing intelligence opdracht. In de eerste 5 weken wordt er aandacht besteed aan het werven van een opdrachtgever. Vervolgens zal er in verschillende iteraties gewerkt worden aan een data gerelateerde opdracht. Gedurende de opdracht wordt intervisie aangeboden door een begeleidend docent. Aan het eind van de periode verdedigen jullie je project in een assessment. 

Beoordeling: Behaald/ niet behaald 
Studiebelasting: 252 (9EC)  

Toetsing

Periode 1

Onderdeel Toetsvorm EC
Data knowledge Tentamen 3 EC
Programming Productbeoordeling 3 EC
Data driven research Portfolio assessment 9 EC

Periode 2

Onderdeel Toetsvorm EC
Law and ethics Whitepaper 3 EC
Digital academy Product beoorddeling 3 EC
Marketing intelligence Portfolio assessment 3 EC

Vragen?

Heb je vragen over deze minor? Stel ze via het online formulier.