NHL Stenden Talents

 

Als je ergens mega goed in bent dan wil je beter worden, toch? Hoe doe je dat als topsporter, coureur of artistiek talent als je ook nog studeert? Dan houd je de touwtjes graag in handen zodat je beter wordt in je talent én studie. Dat kan!

NHL Stenden zit vol studenten met gave talenten die ook nog studeren. Deze studenten combineren studie met topsport, werken samen met andere vakgebieden, kijken over landsgrenzen en halen alles uit zichzelf. Bekijk hun verhaal en kijk hoe zij grenzen verleggen!

Raymon Jongschaap; Triatleet

Student en Europees kampioen triathlon Ramon Jongschaap leeft voor zijn sport. Studie, werk, sociaal leven, eten, slapen… Alles is erop afgestemd. Dat moet ook wel, want hoe lukt het je anders om tijdens een wedstrijd achtereenvolgens 3,9 km te zwemmen, 180 km te fietsen, een marathon te lopen en dan als 1e te finishen tijdens een kampioenschap?! Ramon's toekomstdroom is om dit jaar wereldkampioen te worden en zich te kwalificeren voor de Iron Man op Hawaii.

Bas Douma; Zweefvlieger

Come fly with me, let’s fly, let’s fly away! Als het voorjaar wordt en de zon weer schijnt, wordt student Bas Douma altijd onrustig. Dan wil hij niets liever dan zo snel mogelijk in zijn vliegtuig stappen. Grenzen verleggen en opzoek gaan naar uitdagingen. Dat is wat Bas drijft. Niet alleen in het Zweefvliegen, maar ook in zijn studie Bestuurskunde.

Suzanne van der Veen; Drifter

In je vrijetijd ‘drifts’ maken op de racebaan? Onze Pedagogiek student Suzanne van der Veen doet het! In de video vertelt Suzanne jou hier alles over.

Hendrik Poelstra; Schaatser

Je studie Accountancy combineren met op het hoogste niveau schaatsen? Student Hendrik Poelstra doet dit ‘gladjes’. Bekijk in de video hoe Hendrik zich voorbereid op de belangrijkste wedstrijd van het seizoen.

Martijn Werkhoven; Rapper

Leraar basisonderwijs student Martijn Werkhoven is niet alleen een meester in studeren. In zijn vrije tijd is hij rapper! Bekijk in de video hoe deze passie is ontstaan en hoe zijn studie hem helpt om ook als rapper beter te worden.