3 redenen waarom je echt never nooit niet in het buitenland moet studeren 

Studeren in het buitenland, de ultieme droom van veel mensen, toch? Nou, vergeet het maar! Waarom zou je jezelf onderdompelen in nieuwe culturen, talen en ervaringen als je ook gewoon thuis in je onesie op de bank kunt blijven zitten? Hier zijn drie redenen waarom je nooit, maar dan ook nooit, in het buitenland zou moeten studeren.  

1. Meer tijd voor jezelf  

Stel je voor: in plaats van te socializen met mensen van over de hele wereld, blijf je gewoon lekker thuis en beperk je tot je vertrouwde kringetje. Door niet in het buitenland te studeren, hoef je je niet bezig te houden met het onderhouden van een groot netwerk. En al die vakantie-adresjes die je na je studie hebt verzameld, daar moet je toch niet aan denken? Wie wil er nou goedkoop vakantie vieren bij een vriend in het buitenland?  

Afbeelding
placeholder

Wél in het buitenland studeren!

Natuurlijk herken jij jezelf hier niet in, net zoals wij dat niet doen. Check nu hoe je jouw studie wél kan combineren met onze internationale mogelijkheden. 

2. Het is veel comfortabeler  

Jezelf uitdagen door in een compleet nieuwe omgeving te studeren? Dat is vragen om problemen! Blijf gewoon in je comfortabele, vertrouwde omgeving waar alles precies is zoals je gewend bent. Waarom jezelf blootstellen aan het risico om nieuwe vaardigheden te leren, nieuwe talen te spreken of zelfs maar te reizen naar plekken die buiten je comfortzone liggen?  

3. Het maakt toch niks uit voor je CV  

Laten we realistisch zijn, welke werkgever neemt er nu de moeite om een CV te bekijken? Dat doet toch niemand! Dus het is écht niet nodig om een internationale opleiding te ervaren. Het brengt je voor de toekomst namelijk he-le-maal niks. Zonde van je tijd en energie! Dus gooi die dromen van een internationale opleiding maar snel in de prullenbak.  

Kom naar de Open Dag en check wat de mogelijkheden zijn van studeren in het buitenland.