Buitenlandse studenten met kerst toch niet alleen

Afbeelding
Studenten halen hun kerstbox af

Je moet er toch niet aan denken? Je bent in een ander land voor je studie en kunt vanwege corona met kerst niet naar familie in je thuisland. Je Nederlandse medestudenten hebben wel al plannen om kerst met hun familie te vieren en je staat dus op het punt deze dagen alleen op je studentenkamertje te moeten doorbrengen. Dit scenario kon NHL Stenden hogeschool niet over haar hart verkrijgen. Onder het mom van “Niemand mag met kerst alleen zijn” werd een kerstcommercial als oproep verspreid en de behoefte aan gezelschap gepeild. Die bleek groot, meer dan 125 eenzame studenten meldden zich aan. Tijdens een coronoproof afhaalmoment op vrijdagmiddag 24 december in en rond het Campus Café in Leeuwarden, legden de studenten met gezamenlijk meer dan 14 verschillende nationaliteiten contact. Daarna kregen ze een kerstbox mee naar huis met ingrediënten om samen een gezellig avondje te beleven.

Programma kon voor de kwetsbare studenten doorgaan

Door de nieuwste coronamaatregelen heeft NHL Stenden het programma iets anders moeten inrichten, maar dat maakte het er niet minder feestelijk op. Dansers van Urban e-Motion wisselden gitarist Timo de Jong af om de studenten een warm welkom te heten. En contacten werden in groepjes van twee of drie studenten al snel gelegd. "Super dat jullie dit organiseren.", was één van de reacties en "Jullie helpen me hiermee echt. Ik vind het moeilijk om contact te maken, helemaal in deze tijd." zei een andere student. Voor deze reacties deed de hogeschool het. "We moeten een beetje op elkaar passen en ons samen inzetten voor de groep studenten die dit nu net wat harder nodig heeft. Ik ben trots dat we dit door een samenwerking tussen verschillende partijen voor elkaar hebben gekregen.", aldus Mathijs Rutten, directeur Facility Management binnen NHL Stenden. 

Nog meer vermaak tijdens de kerstvakantie 

Tijdens de kerstvakantie organiseert Campus Connect, onderdeel van NHL Stenden, nog meer activiteiten om kwetsbare studenten samen te brengen. Zo wordt het Campus Café opengesteld om samen te studeren. Studenten kunnen hier ook een oproep met hun telefoonnummer aan het prikbord hangen. Via het Bewegingscentrum Leeuwarden kunnen studenten zich inschrijven voor een wandelmaatje en vervolgens samen speciale looproutes doen. Om het programma compleet te maken, is het in de tweede week van de kerstvakantie voor studenten mogelijk om aan te sluiten bij een online bingo.