Corona 14 november 2021

Tijdens de persconferentie van vrijdag 12 november heeft het kabinet een gedeeltelijke lockdown aangekondigd die per zaterdag 13 november van kracht is en op zijn minst drie weken duurt. Gelukkig kan het onderwijs en onderzoek nog steeds fysiek blijven plaatsvinden maar geldt er wel weer een maximale groepsgrootte. In deze update vertellen we welke maatregelen van invloed zijn op het hoger onderwijs en wat dit voor jou betekent.  

Onderwijs

De lessen blijven fysiek plaatsvinden. Ook onderwijs dat 's avonds is ingeroosterd, kan door blijven gaan.

Maximale groepsgrootte

In het hoger onderwijs geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen per ruimte. Deze maximale groepsgrootte geldt niet voor doorlooproutes zoals gangen en ook wordt er een uitzondering gemaakt voor het afnemen van tentamens en examens. Als dit gevolgen heeft voor je rooster, word je door je opleiding geïnformeerd.

Openingstijden

De openingstijden van school blijven ongewijzigd. Ook de bibliotheken blijven 's avonds open zodat je hier kunt studeren. De horeca moet om 20.00 uur sluiten. Dit geldt ook voor onze restaurants: Restaurant Wannee in Leeuwarden en Restaurant Stones in Emmen.

Basisregels blijven gelden

Naast de aangescherpte maatregelen, zijn de basisregels nog steeds van kracht, ook als je al gevaccineerd bent. Dit houdt in:

  • Houd 1.5 meter afstand van anderen;
  • was regelmatig je handen;
  • schud geen handen;
  • hoest en nies in je elleboog;
  • blijf thuis bij klachten die horen bij corona en laat je testen bij de GGD;
  • ga in thuisquarantaine als één van jouw huisgenoten besmet is met corona. Ook als je zelf gevaccineerd bent moet je in quarantaine;
  • draag een mondkapje wanneer je je binnen de hogeschool verplaatst. Als je zit, mag het mondkapje af;
  • doe twee keer in de week een zelftest, als je naar de hogeschool komt. Je kunt hier je gratis zelftesten bestellen.

Twijfel je of je naar school kunt komen omdat je zelf klachten hebt of iemand uit je omgeving is besmet? Bekijk dan dit handige schema.

It's up to us

Wij volgen als hogeschool de voorschriften van de overheid en we hopen op je begrip en medewerking. Hoe beter we ons aan de maatregelen houden, hoe minder het virus zich kan verspreiden. Zo zorgen we er samen voor dat onze hogeschool een veilige leeromgeving blijft. Op vrijdag 3 december wordt de situatie opnieuw beoordeeld. Mochten de maatregelen binnen het hoger onderwijs veranderen, dan informeren wij je hierover in een nieuwe corona update.

Erica, Marc en Oscar