Corona update 15 januari 2022

Tijdens de persconferentie van vrijdag 14 januari heeft het kabinet verschillende versoepelingen van de coronamaatregelen aangekondigd. Gelukkig is er dit keer goed nieuws voor het hoger onderwijs en mogen wij vanaf maandag 17 januari onze deuren weer openen voor fysiek onderwijs. We zijn erg blij dat we onze studenten weer mogen verwelkomen na wederom een periode van veel thuiszitten. Hieronder lees je welke maatregelen er op dit moment binnen de hogeschool gelden om werken en studeren voor iedereen zo veilig mogelijk te maken. 

Fysieke lessen vanaf maandag 17 januari

 • De lessen mogen vanaf maandag 17 januari weer fysiek gegeven worden. Aangezien het tijd kost om de roosters weer opnieuw in te richten kan dat niet in alle gevallen direct vanaf deze maandag. We streven ernaar dat alle lessen vanaf de start van het nieuwe semester (31 januari) weer zo veel mogelijk fysiek worden gegeven. Studenten worden hierover geïnformeerd via hun opleiding.
 • Er geldt een maximale groepsgrootte van 75 personen per ruimte. Deze maximale groepsgrootte geldt niet voor doorlooproutes zoals gangen en ook wordt er een uitzondering gemaakt voor het afnemen van tentamens en examens.
 • De toetsen voor komende weken gaan door volgens het afgesproken rooster. Mocht er een wijziging komen dan worden onze studenten hierover op de hoogte gebracht via hun opleiding.

Events

 • Onderwijs- en wervingsactiviteiten mogen fysiek plaatsvinden waarbij rekening gehouden wordt met de geldende maatregelen zoals een beperkte groepsgrootte, het werken met tijdsloten en de mondkapjesplicht. Goed nieuws dus voor de open dag die gepland staat op zaterdag 5 februari.

Openingstijden faciliteiten

 • Alle catering faciliteiten op de campussen zoals outlets, kantines en koffiebars zijn per maandag 17 januari weer geopend. 
 • Café IF in Leeuwarden blijft tijdelijk gesloten vanwege werkzaamheden.
 • Restaurant Wannee in Leeuwarden en Restaurant Stones in Emmen blijven voorlopig gesloten. 

Basisregels blijven gelden

 • Binnen de hogeschool geldt het dringende advies om waar mogelijk 1,5 meter afstand van anderen te houden.
 • Het dragen van een mondkapje is binnen de hogeschool overal en altijd verplicht, ook als je zit. Dit geldt zeker op plekken waar de 1,5 meter afstand niet in acht kan worden genomen. Ook wanneer onze studenten tijdens een college niet voldoende afstand kunnen houden, vragen wij hen een mondkapje te dragen. Het gebruik van een wegwerpmondkapje wordt geadviseerd, waarbij type II de voorkeur heeft.
 • Doe twee keer in de week een zelftest, als je naar de hogeschool komt. Studenten en medewerkers kunnen gratis zelftesten bestellen of afhalen bij de receptie.
 • Houd je daarnaast aan de overige basisregels.
 • Heb je vragen over het coronavirus? Kijk dan op de veelgestelde vragen pagina van het RIVM. Wil je meer weten over de boostervaccinatie? Deze informatie lees je hier.

Op 25 januari krijgt het kabinet een nieuw advies van het OMT en volgt er weer een persconferentie. Mocht dit advies invloed hebben op de maatregelen binnen het hoger onderwijs, dan informeren wij onze studenten en medewerkers hierover in een nieuwe corona update.