Corona update 18 december 2021

Tijdens de persconferentie van zaterdag 18 december heeft het kabinet een harde lockdown aangekondigd om de verspreiding van de omikronvariant van het coronavirus af te remmen. Deze lockdown treft ook het hoger onderwijs. Onze hogeschool is per zondag 19 december gesloten voor bijna alle fysieke onderwijsactiviteiten en werkzaamheden. Deze maatregel geldt in ieder geval tot en met zondag 9 januari.

School per direct gesloten

  • Onze school sluit per direct voor een periode van minimaal 3 weken. Op 3 januari wordt opnieuw bekeken of het onderwijs vanaf 10 januari (na de kerstvakantie) weer open kan. Alle lessen in de week vóór de kerstvakantie vinden online plaats. Maandag 20 december wordt gezien als overgangsdag en mogen onze studenten en medewerkers indien nodig naar de hogeschool komen om hun werkzaamheden op locatie af te ronden.
  • Geplande toetsen gaan door conform het intern verstrekte toetsrooster. Daarnaast blijft de hogeschool geopend voor begeleiding van kwetsbare studenten en praktijkonderwijs. Ook de bibliotheken blijven open voor studenten. Individuele studieactiviteiten (zoals bijvoorbeeld eindgesprekken, feedbacksessies of individueel werk op een atelier) vallen onder praktijkonderwijs en zijn toegestaan als dit strikt noodzakelijk is. Studenten die voor praktijkonderwijs onze locaties mogen bezoeken, ontvangen hiervoor een uitnodiging van hun opleiding.
  • Voor medewerkers geldt: bezoek onze locaties alleen wanneer je hiervoor bent uitgenodigd. Medewerkers met werkzaamheden die alleen op locatie kunnen of die om andere redenen niet kunnen thuiswerken, overleggen dit eerst met hun leidinggevende. 
  • Onderzoeksactiviteiten kunnen, net als nu, alleen op onze locaties plaatsvinden als deze strikt locatiegebonden zijn.
  • NHL Stenden volgt het reisadvies van de overheid op. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.

Basisregels blijven gelden

Wanneer onze studenten of medewerkers echt op school moeten zijn, bijvoorbeeld vanwege een tentamen of praktijkonderwijs, dan verzoeken wij hen waar mogelijk 1,5 meter afstand te houden, een mondkapje te dragen en zich daarnaast aan de basisregels te houden.

Het uitgangspunt is dat het onderwijs na de kerstvakantie, op 10 januari, weer open kan. Hier neemt het kabinet uiterlijk 3 januari een besluit over. Mocht fysiek onderwijs nog niet mogelijk zijn, dan zal er les op afstand gegeven moeten worden.