Transitie in zorg en welzijn vraagt om praktijkgerichte professionals

Afbeelding
Associate Degree PenB en ZenT

Emmen - Onze regio vergrijst in rap tempo. Ook blijven we steeds langer thuis wonen. Tel daar de krapte op de arbeidsmarkt bij op. En een grote uitdaging is geboren. Om die het hoofd te bieden, is een transitie van het domein zorg en welzijn noodzakelijk. Hoe zorgen we voor meer eigen regie bij mensen die zorg nodig hebben? Hoe organiseren we dit anders en beter? Mét mensen die in de praktijk het verschil kunnen maken! NHL Stenden heeft samen met het werkveld twee nieuwe associate degree*-opleidingen ontwikkeld: Ad Zorg & Technologie en Ad Participatie & Buurtontwikkeling. Vanaf september kunnen zowel jongeren als werkenden of zij-instromers in voltijd of deeltijd van start met deze 2-jarige Hbo-opleiding op locatie Emmen van NHL Stenden.

Raymond Wanders, wethouder van Emmen met de portefeuille werk, inkomen en gezondheid gaf gisteren op NHL Stenden Emmen het startsein voor de nieuwe associate degrees. Hij juicht de komst toe: “Ik vind het belangrijk dat jongeren in de eigen regio de kans hebben om een opleiding van waarde te doen. Of dat mensen die willen op- of bijscholen dat in Emmen kunnen doen. Deze opleidingen zijn ontwikkeld voor de regio, door de regio en in de regio. Dat is gewoon mooi en noodzakelijk, zeker in dit domein waar enorme krapte is op de arbeidsmarkt.”  

Met een associate degree worden mensen opgeleid tot praktische professionals. Zij staan aan het bed of zijn in de wijk en kunnen daardoor veel beter zien en vertalen wat er nodig is. Het aanbod van hbo-opleidingen in de zorg- en welzijnssector in de regio Drenthe krijgt hiermee een belangrijke uitbreiding. Naast de twee nieuwe Ad's biedt NHL Stenden ook de Ad Service Welzijn en Zorg en de bachelor Hbo Verpleegkunde flex aan.   

*Associate degrees sluiten uitstekend aan op het mbo, maar ook voor de pragmatische havist zijn deze 2 jarige-hbo opleidingen heel passend. Ad's zijn zeer praktijkgericht. De Ad Zorg &Technologie en Ad Participatie & Buurtontwikkeling wordt op locatie Emmen en locatie Leeuwarden van NHL Stenden aangeboden.