UPDATE: Zaterdag 11 december: benefiet Adventsconcert NHL Stendenkoor

Afbeelding
header-nhlstenden-koor

Let op: Het adventsconcert is in verband met de coronamaatregelen verplaatst naar de middag om 15.00 uur!  Op zaterdag 11 december geeft het NHL Stendenkoor een benefiet Adventsconcert in de Grote of Jacobijner Kerk in Leeuwarden. In verband met de coronamaatregelen begint het concert om 15.00 uur. De opbrengst zal ten goede komen aan Universities Fighting World Hunger (UFWH). Als opmaat naar de dagen van Licht, zal het Adventsconcert in het teken staan van het eerste deel van de Messiah van G.F. Händel: de geboorte. In dit eerste deel van de Messiah combineert Händel duisternis en licht. Het gehele ensemble staat onder leiding van dirigent Hans de Wilde. Het Adventsconcert zal worden afgesloten met het alom bekende ‘Hallelujah’. 

Dirigent Hans de Wilde: “Uit het eerste deel van de Messiah trof mij de bas aria ‘The people that walked’. Hoe treffend kan het zijn dat uit het boek Jesaja wordt gesproken over het volk dat in duisternis wandelt een groot licht ziet. Vooral in deze donkere tijden, waarin licht zeer verwelkomend is.

Samenstelling ensemble
Het oratorium wordt gezongen door solisten, het NHL Stendenkoor en begeleid door het Nationaal Symfonisch Kamerorkest aangevuld met Johan Bijhold op het orgel. Tineke Rosenboom en Carina Vinke nemen de sopraan en alt partij voor hun rekening samen met Leon van Liere als tenor en Daniël Mostert als bas.

Over de Messiah
De Messiah is gecomponeerd in 1741 en het beroemdste werk van Georg Friedrich Händel (1685-1759). De Messiah bestaat uit drie delen: de geboorte, het lijdensverhaal en de wederopstanding van Jezus, de Messias. De voorspelling van de komst van de Messias, de zwangerschap van Maria en de boodschap van Jezus' geboorte aan de herders beslaan het eerste deel.

Opbrengst naar goed doel
Traditioneel verbindt het NHL Stendenkoor aan dit concert in december een goed doel in combinatie met gratis toegang voor het publiek. De opbrengst zal ten goede komen aan Universities Fighting World Hunger. Een wereldwijde organisatie van hogescholen en universiteiten die zich inzet om honger lokaal en wereldwijd tegen te gaan.

Reserveer je gratis kaarten op tijd
In verband met de Coronamaatregelen is aanmelding vooraf verplicht. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Dus reserveer je gratis kaarten zo snel mogelijk. Reserveren kan via nhlstendenkoor.com of ga naar Stendenmeetingu.nl en selecteer onder het kopje 'evenementen': Advents. Het concert begint om 15.00 uur en de deuren gaan open om 14.15 uur. Oorspronkelijk zou het concert 's avonds plaatsvinden. Het avondconcert is vanwege de maatregelen verplaatst naar een middagconcert. 

NHL Stendenkoor
Het NHL Stendenkoor bestaat uit (oud)studenten en (oud)medewerkers van NHL Stenden, ROC Friese Poort en het Friesland College. Van oudsher heeft het koor een verbindende factor voor studenten, medewerkers, onderwijs en de regio. Onder leiding van dirigent Hans de Wilde verzorgt het koor jaarlijks meerdere concerten.