Belangrijke update: terugroepen studenten en medewerkers in oranje gebieden

zaterdag 14 maart 2020

De actuele situatie rondom de verspreiding van het coronavirus verandert dagelijks. Sinds vrijdagavond 13 maart staat Nederland bijvoorbeeld geen inkomende passagiersvluchten meer toe uit risicogebieden. Dit betreft onder andere vluchten uit China (inclusief Hongkong), Iran, Zuid-Korea en Italië. De veiligheid en gezondheid van onze studenten en medewerkers hebben onze hoogste prioriteit. Daarom gaan reizen tot nader order niet door en roepen we studenten en medewerkers in risicogebieden per direct terug.

Voor NHL Stenden geldt dat alle internationale reizen die in verband met studie of werk worden gemaakt niet doorgaan. Verblijf je op dit moment in een gebied dat als oranje of rood geclassificeerd is? Dan verzoeken we je dringend om terug te komen naar huis, mits dat mogelijk is. Als je besluit te blijven, dan is dat op eigen risico. Buitenlandse studenten die terug naar huis willen vanuit Nederland wordt aangeraden dat niet te doen. Wanneer ze besluiten dit wel te doen, is dat ook op eigen risico.

Oranje en rode gebieden

Op de website Nederland Wereldwijd zijn per land reisadviezen te vinden. Het terugroepen van studenten en medewerkers geldt voor gebieden die al langer deze classificatie hadden vanwege het coronavirus als gebieden die recentelijk de classificatie hebben ontvangen. Met de studenten die op dit moment in oranje gebieden verblijven, wordt vanuit de opleiding contact opgenomen. 

Studenten die worden teruggeroepen naar Nederland, maar die daar geen huisvesting hebben, worden verzocht dit aan hun contactpersoon van de academie door te geven. Voor deze studenten wordt gezocht naar een oplossing.

Gele gebieden en gebieden met noodtoestand

Voor geel geclassificeerde gebieden geldt geen aangepast reisbeleid en dus geen aangepast reisadvies voor studenten en medewerkers die daar verblijven. Er is ook geen aangepast reisbeleid voor gebieden waarin de noodtoestand is uitgeroepen. Dit is meestal een bestuursrechtelijk besluit. Uiteraard geldt ook voor deze gebieden dat studenten en medewerkers zelf kunnen besluiten op eigen initiatief naar huis te gaan. Pas als deze gebieden code oranje of rood krijgen, verzoeken wij onze studenten en medewerkers vanuit deze gebieden naar huis terug te keren. Uiteraard houden wij de ontwikkelingen in deze gebieden in de gaten.

Heb je hulp nodig of vragen, mail naar coronavirus@nhlstenden.com en whatsapp naar +31 6 15 31 95 24 (ma t/m vr 09.00 – 22.00 uur en in het weekend van 16.00-18.00 uur).