Constructiedelen 3D printen

donderdag 20 mei 2021

Student werktuigbouwkunde Dirk de Vries test verschillende materialen en geometrieën met de grote 3d printer (BC3PS) van het Centre of Expertise Smart Sustainable Manufacturing en het Lectoraat Circular Plastics. Hij doet dat samen met medestudenten voor de minor Composite Design Solutions bij NHL Stenden in Leeuwarden.

duurzame_kunststoffen

"We doen nu allerlei projectjes om te kijken wat de printer nu al kan”, vertelt werktuigbouwkundestudent Dirk de Vries. “Als je alleen vierkantjes blijft printen ga je niet ontdekken wat de eigenschappen van je systeem zijn. Wil je naar een toepassing gaan, dan komen steeds weer de mechanische eigenschappen naar boven.”

Dirk is ondertussen bekend met het systeem. “Tijdens mijn stage was het onderzoek vooral gericht op systeemontwikkeling, het maken van tekeningen en onderdelen van de printer. Nu zijn we wat verder en richten we ons op materiaalontwikkeling en printinstellingen . Zo kunnen we testen gaan doen met de treksterkte, buigsterkte en kruip. Daarbij is het ideaal dat we in Leeuwarden en Emmen een materiaalkundelab hebben, dus we kunnen op beide locaties terecht.”

Zo werken de studenten aan een ‘brugdeel’, een ligger tussen twee punten die een gewicht kan dragen. “Deze brug moet 900 mm overbruggen en in het midden een last van zo’n 400 kg kunnen dragen.”, vervolgt Dirk. “Om dat te bereiken testten we verschillende ontwerpen. We probeerden eerst de onder- en bovenlaag te printen en dan los van de driehoeken voor erin. Maar dat bleek te schuiven en niet stijf genoeg te zijn. Daarom probeerden we alles in een keer te printen zodat we de driehoeken konden vastsmelten aan de rand.” Na onderzoek aan de instellingen van de printer bleek dit wel stevig genoeg te worden.