Corona update – 13 januari 2021

woensdag 13 januari 2021

Het nieuwe jaar is begonnen en de eerste persconferentie is achter de rug. We hoopten voorzichtig dat we vanaf periode 3 weer meer naar school zouden mogen. Helaas zit dat er nog even niet in. Houd daarom vol en blijf goed op elkaar letten. In deze update herhalen we de belangrijkste maatregelen en kijken we samen met je vooruit. We leven toe naar het moment dat we in een corona-update versoepelingen kunnen aankondigen.

Hieronder geven we je een overzicht van de laatste ontwikkelingen, met daarnaast de belangrijkste maatregelen die al van toepassing waren.

  • Tot 8 februari vindt al ons onderwijs online plaats. Onze hogeschool blijft beperkt geopend voor praktijkonderwijs, geplande toetsen en kwetsbare studenten. Studenten die onze locaties mogen bezoeken, ontvangen hiervoor een uitnodiging. Houd je hier aan de richtlijnen vanuit de overheid, zoals de anderhalve meter afstand.
  • Voor een aantal opleidingen komen de praktijklessen tijdelijk te vervallen.
  • Voor toetsperiode T2 blijven de plannen ongewijzigd en toetsen die al zijn ingeroosterd vinden plaats conform het hiervoor verstrekte toetsrooster. Op onze website over online onderwijs vind je een uitgebreide Q&A.
  • Voor studenten met vragen, zorgen of stressklachten? Neem dan een kijkje op onze pagina over studeren in tijden van corona. Wist je bijvoorbeeld dat je van maandag tot en met donderdag (anoniem) kunt bellen met onze luisterlijn, wanneer je gewoon even behoefte hebt aan een praatje? Ook gaan we aanvullende activiteiten voor jullie organiseren. Houd hiervoor ons intranet en social media in de gaten.
  • NHL Stenden volgt verder het reisadvies van de overheid op: reis niet naar het buitenland en boek alleen een reis als dit strikt noodzakelijk is. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.
  • Voor stages in het buitenland en andere studiegerelateerde reisbewegingen wordt per situatie gekeken of deze door kan gaan. Hiervoor geldt in ieder geval dat de stage een essentieel onderdeel van de studie dient te zijn. Studenten met vragen hierover kunnen hiervoor bij hun opleiding terecht, waarna dit verzoek vervolgens wordt voorgelegd aan de academiedirecteur.