Corona update – 14 oktober 2020

woensdag 14 oktober 2020

Dinsdagavond 13 oktober kondigde de overheid nieuwe coronamaatregelen aan. De impact hiervan op ons onderwijs is klein; veel onderwijsactiviteiten kunnen gelukkig nog steeds doorgaan. Maar de impact op ons leven buiten school is aanzienlijk. Lekker uit eten, bijpraten met vrienden in een cafeetje en stoom afblazen op het sportveld; het is allemaal weer even niet mogelijk. We balen hier flink van, maar we begrijpen ook dat het nodig is om het coronavirus onder controle te krijgen. We willen iedereen nadrukkelijk verzoeken zijn of haar verantwoordelijkheid hierin serieus te blijven nemen.

Net als bij de maatregelen van 28 september, zijn veel nieuwe maatregelen niet van toepassing op het hoger onderwijs. Het onderwijs is bijvoorbeeld nog steeds uitgezonderd van een maximale groepsgrootte. En reizen naar school voor fysiek onderwijs blijven ‘noodzakelijke reizen’. Wel gaan we bijvoorbeeld anders om met het dragen van mondkapjes. Hieronder lees je wat de nieuwe maatregelen betekenen voor het onderwijs op onze locaties:

  • Ingeroosterde fysieke onderwijsactiviteiten, colleges en toetsen op onze locaties gaan gewoon door volgens de actuele (toets)roosters.
  • Studenten en docenten mogen het openbaar vervoer blijven gebruiken om onze locaties te bezoeken voor fysieke colleges. Draag hierbij wel altijd een mondkapje.
  • Bezoek je een van onze locaties? Neem dan zelf een mondkapje mee en draag deze wanneer je in onze gangen, hallen en openbare ruimtes bent.
  • Onze kantines en koffiecorners blijven geopend. De restaurants op onze locaties (Wannee in Leeuwarden, Stones in Emmen) sluiten tot nader order.
  • Op onze locaties houdt iedereen zich aan de anderhalve meter afstand en andere coronarichtlijnen vanuit de overheid.
  • In onze gebouwen staan de looproutes aangegeven. Daarnaast zijn overal instructies te vinden met betrekking tot veilig en verantwoord handelen.
  • Studenten en medewerkers blijven niet langer op onze locaties dan noodzakelijk is en maken geen onnodige reisbewegingen.
  • Voor studenten en medewerkers met klachten of huisgenoten die zich laten testen, gelden de actuele richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven. Voor docenten en studenten die twijfelen of ze thuis moeten blijven, zijn handige stroomschema’s opgesteld.
  • Docenten en ondersteunend personeel bezoeken onze locaties alleen voor onderwijsactiviteiten of directe ondersteuning hiervan. Daarnaast werken we in principe altijd vanuit huis.