Corona update – 21 januari 2021

vrijdag 22 januari 2021

Woensdag 20 januari vond er een persconferentie plaats, waarin aanvullende coronamaatregelen zijn aangekondigd, waaronder de avondklok tussen 21.00 en 04.30 uur en een beperking van bezoek. De Tweede Kamer heeft gisteren toestemming gegeven voor de invoer van een avondklok vanaf zaterdag 23 januari. Dit heeft gevolgen voor werken en studeren op onze hogeschool. Hieronder vind je de aanvullende maatregelen die in ieder geval gelden tot en met 9 februari.

  • De avondklok heeft gevolgen voor de openingstijden van onze locaties. Alleen onze locaties in Leeuwarden (Rengerslaan 8 en 10 en Blokhuispoort), Emmen en Terschelling blijven, net als nu, standaard van 8.30 tot 17.00 uur open voor noodzakelijk locatiegebonden werk en onderzoek, praktijkonderwijs, toetsen en kwetsbare studenten.
  • Onderwijsactiviteiten op onze locaties, die na 19.30 uur gepland stonden, komen te vervallen. Voor deze activiteiten komt een online alternatief of ze worden verschoven naar een ander moment.
  • Houd met reistijd (eigen vervoer of het OV) rekening met de avondklok. Verlaat de locaties dus op tijd.
  • NHL Stenden blijft het actuele reisadvies van de overheid opvolgen. Kijk voor meer informatie op de website van de Rijksoverheid.