Corona update 24 juni 2021

donderdag 24 juni 2021

De zomervakantie staat bijna voor de deur. Daarmee sluiten we een bijzonder schooljaar af. We zijn blij dat we dit jaar kunnen afsluiten en weer vooruit kunnen kijken. Gezien de huidige lage besmettingscijfers en het vaccinatietempo hebben we hoopvolle verwachtingen dat er in het nieuwe schooljaar veel meer mogelijk is. Ook voor de laatste weken vóór de zomervakantie zijn er versoepelingen aangekondigd. Vanaf 28 juni hoeven we geen mondkapje meer te dragen op school mits er 1,5 meter afstand kan worden gehouden en is thuiswerken niet meer de basis.

In deze update vertellen we je graag meer.

Maatregelen binnen de hogeschool

  • Vanaf 26 juni verdwijnt op veel plaatsen de mondkapjesplicht. Het is vanaf dan niet meer verplicht om een mondkapje te dragen binnen de hogeschool, behalve in situaties waar de 1,5 meter niet kan worden aangehouden, bijvoorbeeld bij praktijkonderwijs en in smalle gangen.
  • Het stappenplan dat het kabinet heeft opgesteld om de samenleving weer te openen, verloopt voorspoedig. Op basis van dit stappenplan zijn verschillende scenario’s ontwikkeld om het hoger onderwijs in te richten vanaf september. Op dit moment gaan we uit van het basisscenario. In dit scenario kan de 1,5 meter vanaf 16 augustus worden losgelaten. Op 13 augustus neemt het kabinet hierover een definitief besluit. De lessen worden weer zoveel mogelijk ‘gewoon’ geroosterd. We vragen van opleidingen en docenten om te kijken waar zij digitaal onderwijs, ook in de toekomst, kunnen blijven inzetten.
  • Wil je tijdens de zomervakantie op de hogeschool werken of studeren? Onze campussen in Leeuwarden en Emmen zijn in de zomer geopend van 8.30 tot 17.00 uur. Bekijk hier alle informatie rondom de openingstijden.

Reizen naar het buitenland

  • Ga je deze zomer op vakantie naar het buitenland of bezoek je je thuisland? Bekijk dan het reisadvies voor het land waar je naartoe gaat. Doe, voordat je weer terug naar Nederland reist, de quarantaine reischeck om te zien welke maatregelen voor jouw bestemming gelden. Deze gelden ook als je al gevaccineerd bent. Je leest of je het dringende advies krijgt om 10 dagen in thuisquarantaine te gaan bij aankomst in Nederland. Wij verzoeken je om na terugkeer van een reis naar het buitenland én bij de start van het nieuwe studiejaar een zelftest te doen. Bestel je zelftest hier.
  • Moet je een zakelijke reis maken naar het buitenland? Ook dan dien je het actuele reisadvies en de quarantaineverplichtingen op te volgen.
  • Vanwege de onzekerheid, de grootte van de groepen en de nog geldende reisbeperkingen, is besloten om alle Grand Tour minors in module 1 volledig online aan te bieden. Studenten zijn hiervan op de hoogte gesteld door Team International Mobility.
  • Buitenlandse stages kunnen, aangezien dit individuele reizen zijn, vaak wel doorgaan. Ook hiervoor geldt dat het reisadvies van het desbetreffende land moet worden gevolgd.

LEIP!, Study Start Week en Start Academic Year

  • Voorafgaand aan het nieuwe schooljaar organiseert Leeuwarden Student City traditiegetrouw de LEIP! week. Nieuwe studenten van NHL Stenden, Van Hall Larenstein en Campus Fryslân kunnen tijdens deze week, die plaatsvindt van maandag 16 t/m donderdag 19 augustus, kennismaken met de stad en hun medestudenten.
  • In de week van 23 augustus organiseren de opleidingen van NHL Stenden een Study Start Week (SSW). Op maandag 30 augustus trappen we het nieuwe schooljaar af met een mooi programma tijdens Start Academic Year (SAY), verspreid over meerdere dagen. Voor de introductieweken in het hoger onderwijs is een apart scenario ontwikkeld. Ook hierbij gaan we uit van het basisscenario. Meer informatie hierover volgt.