Corona update – 29 September 2020

Op maandag 28 september kondigde het kabinet aanvullende coronamaatregelen aan. De aangekondigde maatregelen zijn ingrijpend, maar we zien ook in dat ze noodzakelijk zijn. We zijn blij dat we, ook met deze aanvullende maatregelen die voor de komende drie weken gelden, nog steeds fysiek onderwijs op onze locaties mogen aanbieden. Maar daarnaast willen we iedereen nadrukkelijk verzoeken zich aan de maatregelen te houden, op school én in privésituaties.

Veel aangekondigde maatregelen zijn niet van toepassing op het onderwijs. Het onderwijs is bijvoorbeeld uitgezonderd van de maximale groepsgrootte van 30 personen. En reizen naar school voor fysiek onderwijs wordt als ‘noodzakelijke reis’ beschouwd. Hieronder lees je wat de nieuwe maatregelen betekenen voor het onderwijs op onze locaties:

  • Ingeroosterde fysieke onderwijsactiviteiten, colleges en toetsen op onze locaties gaan door volgens de actuele (toets)roosters.
  • Studenten en docenten mogen het openbaar vervoer blijven gebruiken om onze locaties te bezoeken voor fysieke colleges. Draag hierbij wel altijd een mondkapje.
  • Onze horecagelegenheden (zoals kantines, restaurants en koffiebars) blijven gewoon open. Indien nodig passen zij de dienstverlening aan naar de nieuwe richtlijnen.
  • Op onze locaties houdt iedereen zich aan de anderhalve meter afstand en andere coronarichtlijnen vanuit de overheid.
  • In onze gebouwen staan de looproutes aangegeven. Daarnaast zijn overal instructies te vinden met betrekking tot veilig en verantwoord handelen.
  • Studenten en medewerkers blijven niet langer op onze locaties dan noodzakelijk is en maken geen onnodige reisbewegingen.
  • Voor studenten en medewerkers met klachten of huisgenoten die zich laten testen, gelden de actuele richtlijnen van het RIVM met betrekking tot thuisblijven. Voor docenten en studenten die twijfelen of ze thuis moeten blijven, zijn handige stroomschema’s opgesteld.
  • Docenten en ondersteunend personeel bezoeken onze locaties alleen voor onderwijsactiviteiten of directe ondersteuning hiervan. Daarnaast werken we in principe altijd vanuit huis.