Job van ’t Veer nieuwe lector Digitale Innovatie

vrijdag 01 november 2019

Job van ’t Veer is door het College van Bestuur officieel benoemd tot lector van het lectoraat Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn.

Job van t Veer

Het lectoraat

Het lectoraat Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn verbindt praktijk en onderwijs op het gebied van technologie, gezondheid en welzijn. Job van ’t Veer: “We onderzoeken de mogelijkheden van digitale innovatie in de volle breedte van het zorg en welzijnsdomein. Van ouderen met beginnende dementie tot kinderen met autisme. Of dat nu in de revalidatiezorg of bijvoorbeeld jeugdhulp is, overal liggen vraagstukken die het onderzoeken waard zijn. Daarbij denken we altijd vanuit de gebruiker en de rol die technologie hierin speelt of kan spelen. Ook nieuwe scholing en vaardigheden zijn soms nodig binnen dit onderzoeksgebied en daarom werken we nauw samen met het bedrijfsleven en ontwikkelingen in het onderwijs. Een mooi voorbeeld is de master Digitale Innovatie in Zorg & Welzijn waarin studenten werken met real-life cases van opdrachtgevers in de zorg- en welzijnssector.”

De kracht van Job: denken vanuit het zorgvraagstuk

We kennen allemaal voorbeelden van zorginstellingen waar dure apparaten naar binnen worden geschoven die vervolgens verstoffen. Reinskje Suierveld, academiedirecteur van het domein Gezondheidszorg, kent deze voorbeelden ook en is blij met de benoeming van Van ‘t Veer: “De kracht van Job ligt bij zijn focus op zowel het zorgvraagstuk als technologische innovatie. Hij laat deze naadloos op elkaar aansluiten.” Die focus zagen ze vanuit de academie ook bij het project SOVATASS. Kinderen met autisme volgden wekelijks een sociale vaardigheidstraining. Uit onderzoek bleek dit niet goed genoeg te werken en daar ging onder andere het lectoraat mee aan de slag. “Wat heel kenmerkend is voor Job is dat hij dit project echt met de desbetreffende kinderen heeft gedaan en niet vanaf de tekentafel is gestart”, aldus Suierveld. Centrale vragen bij het project waren onder andere: Wat hebben ze nodig, waar lopen ze tegenaan op het gebied van sociale vaardigheid? Het is echt ontwerpgericht en uiteindelijk zijn er games die kinderen met autisme kunnen helpen gemaakt.

De inauguratie van Job van ’t Veer vindt plaats op 14 mei 2020.

Meer weten over het lectoraat? Bekijk dan de pagina Digitale Innovatie in Zorg en Welzijn.