Leeuwarden verwelkomt 7000 nieuwe studenten

maandag 26 augustus 2019

Niemand kan er volgende week omheen: Leeuwarden is een studentenstad. Zo’n 7000 eerstejaars, van wie 700 uit het buitenland, maken kennis met de stad.

Nog wat onwennig lopen ze rond op het terrein van hogeschool NHL Stenden. David Pham (20) en Khanh Ngyen (18) zijn amper 24 uur in Nederland en constateren: ,,Het is frisjes hier.’’ De thermometer wijst weliswaar 23 graden aan, maar dat is beduidend minder dan ze thuis in Vietnam gewend zijn.

Pham en Ngyen behoren tot de flinke groep Vietnamese studenten die zich hebben ingeschreven voor een studie in Leeuwarden. De hogeschool weet nog niet waarom de belangstelling uit het Zuidoost-Aziatische land zo groeit. De twee jongens, die allebei hotelmanagement willen studeren, hebben een simpele verklaring: Google.

,,Ik wil later in mijn eigen stad, Can Tho City, een restaurant beginnen’’, vertelt Pham in redelijk Engels. ,,Daarom zocht ik naar een goede opleiding in het buitenland. Via Google kwam ik terecht bij NHL Stenden. En nu ben ik hier.’’ Ngyen, uit Tra Vinh, belandde ook al surfend op de site van NHL Stenden. ,,Ik wil hotelmanager worden’’, zegt hij lachend. Ze zijn blij verrast dat ze in Leeuwarden enkele tientallen landgenoten treffen.

Lees verder op de website van de Leeuwarder Courant.

TIP: De Leeuwarder Courant ontwikkelde samen met Suksawat de stadgids voor studenten. Deze kun je downloaden via de website van de Leeuwarder Courant.

Bron: Leeuwarder Courant
Door: Maarten Pennewaard