Medewerkers en studenten NHL Stenden komen uit hun bubbel en stellen zich open voor fun en inspiratie tijdens “Open Up”-aftrap van het nieuwe studiejaar

vrijdag 27 augustus 2021

Na een lange periode van bijna volledig thuiswerken en studeren, opent NHL Stenden maandag 30 augustus 2021 haar deuren eindelijk weer (helemaal) voor studenten en medewerkers. En dat moet gevierd worden. Met het festival ‘Open Up’, biedt de NHL Stenden in de week van 30 augustus verschillende activiteiten in Leeuwarden om stil te staan bij het feit dat de hogeschool weer langzaam opengaat. NHL Stenden nodigt medewerkers en studenten uit om zich na een roerige tijd weer open te stellen naar elkaar, naar nieuwe collega’s en (mede) studenten, naar kennis en inspiratie.

Open up

Özcan Akyol (Eus) in gesprek met het College van Bestuur

Om het nieuwe schooljaar officieel in te luiden, gaat schrijver en presentator Özcan Akyol (Eus) op maandag 30 augustus in gesprek met diverse tafelgasten en het College van Bestuur. Er wordt teruggeblikt op corona en de impact hiervan op het onderwijs. Maar er wordt vooral ook vooruitgekeken: welke lessen nemen we mee naar de toekomst en voor welke uitdagingen staat de hogeschool? Met Eus zijn prikkelende en directe interviewstijl belooft het een interessante start van het schooljaar te worden. Het interview wordt uitgezonden via een livestream voor alle medewerkers en studenten van NHL Stenden.

First Dates Restaurant

Een andere activiteit die op het programma staat is het First Dates Restaurant in Restaurant Wannee, gebaseerd op het succesvolle gelijknamige tv-programma. Medewerkers van de hogeschool kunnen zich hiervoor opgeven en tijdens een ‘date’ (nieuwe) collega’s ontmoeten. Tijdens de date worden ze bediend door studenten van de eigen Hotel Management opleiding.

Design Based Education

Ook voor het bedrijfsleven opent NHL Stenden de deuren. Contacten uit de beroepspraktijk en (potentiële) opdrachtgevers van studenten kunnen de hogeschool beter leren kennen tijdens een workshop. Lectoren Migchiel van Diggelen en Job van ’t Veer vertellen tijdens deze workshop over Design Based Education (DBE), het unieke onderwijsconcept van NHL Stenden.

Het hele programma van Open Up vind je hier.