Media Innovatie Campus MICA van start

donderdag 01 juli 2021

In het hart van Leeuwarden wordt de Media Innovatie Campus “Mica” gestart; een centrum voor professionals en talenten in de creatieve industrie. De campus moet een broedplaats worden voor honderden studenten van diverse media- en creatieve opleidingen van mbo en hbo. Aan dit project nemen niet alleen opleidingen van ROC Friesland College en NHL Stenden Hogeschool deel, maar ook de NDC mediagroep en bedrijven in de creatieve sector. Zo ontstaat een netwerk waarin we samen werken, kennis delen en van elkaar leren en waar MICA creativiteit en innovatie aanjaagt. Op deze manier kan MICA uitgroeien tot ‘een centrum voor de innovatieve en creatieve economie’.

Media Innovatie Campus

In september trekken de eerste studenten van zowel NHL Stenden als Friesland College in het pand, samen met een aantal nieuwe bedrijven op het gebied van media en cyber. De fasegewijze verbouwing van het pand begint naar verwachting eind dit jaar.

De Media Innovatie Campus wordt gevestigd op het terrein van NDC mediagroep in Leeuwarden en is een samenwerking tussen stichting FB Oranjewoud, eigenaar van de grond en de gebouwen, en de gemeente Leeuwarden, NDC Mediagroep, ROC Friesland College en NHL Stenden. Het ministerie van Onderwijs draagt financieel bij aan dit project.

Meer informatie: www.mediainnovatiecampus.nl