Minoren Circulaire Plastics, Sustainable Polymers

donderdag 27 mei 2021

Studenten van allerlei technische studies werken in de minoren Circular Plastics en Sustainable Polymers samen aan een betere kunststofkringloop.

minoren_circulaire_plastics_sustainable_polymers

Studenten van opleidingen als chemie, werktuigbouwkunde, milieukunde en bouwkunde werken in hun minor aan projecten om kunststoffen meer circulair in te zetten. De eerste helft van de minor lag de focus op vakken als polymeerchemie, bioplastics, recycling van kunststoffen en verpakkingstechnologie.

Die kennis passen studenten nu toe in projecten ingebracht door bedrijven uit de omgeving. Zo werken ze bijvoorbeeld aan de recycling van kantoormeubelen, de afbraak van bekers in oppervlaktewater, of maken ze lijm uit biomassa. De minor is noodgedwongen grotendeels online, maar voor praktijkwerk kunnen studenten een afspraak maken in een van de laboratoria. Ook online was dit jaar de Packaton, een tweedaagse ontwerpwedstrijd georganiseerd door het KIDV. Daar bedachten ze concepten om Single Use Plastics (SUP) te verminderen. Dat deden ze samen met een diverse groep studenten van hogescholen uit het hele land.