NHL Stenden documentaire genomineerd voor Noorderkroon award

donderdag 05 november 2020

Hoe deel je je onderzoek op een toegankelijke manier met een groter publiek? Het lectoraat Open Innovatie van NHL Stenden heeft daar een oplossing voor gevonden: met een documentaire! Samen met twee studenten Communication- & Multimedia Design staat het lectoraat komende maand met hun documentaire ‘Biocup: Local Action for Global Impact’ op Noorderkroon. Noorderkroon is hét podium van het Noordelijk Film Festival voor talent uit de noordelijke regio.

nhl-stenden-documentaire-genomineerd-voor-noorderkroon-award

Een plastic beker van suikerbiet

De film laat het verrassende verhaal zien achter een -op het oog- eenvoudige festivalbeker, de Biocup. Wist je bijvoorbeeld dat je plastic bekers van suikerbieten kunt maken? De documentaire geeft een inkijkje in hoe Friese en Groningse ondernemers, onderzoekers, ontwerpers en boeren samenwerken aan duurzame innovatie. Het doel van de documentaire is te laten zien hoe een duurzaam innovatieproces eruitziet en hoe verschillende stakeholders stuk voor stuk nodig zijn voor de transitie naar een duurzamere toekomst. De Biocup is in het kader van de Culturele Hoofdstad 2018 ontworpen en is onderdeel van een groter Europees project genaamd BIOCAS. De provincie Fryslân is hoofdpartner in het project dat wordt gesteund door ontwikkelingsfonds Interreg Europe.

Bekendmaking award

Door de nieuwe coronamaatregelen heeft de organisatie besloten het Noordelijk Film Festival te annuleren. Wat wel doorgaat is de Noorderkroon Competitie. “Talentvolle filmmakers kunnen wel wat erkenning gebruiken in deze tijd en de competitie kan goed op zichzelf staan. De jury is al aan het werk om de films te beoordelen en op 14 november om 19:30 uur worden de prijswinnaars online bekend gemaakt, laat de organisatie op hun website weten.