NHL Stenden in top 3 beste grote hogescholen van Nederland

donderdag 04 oktober 2018

Mooie derde plek voor nieuwe hogeschool in Keuzegids Hbo 2019

Vandaag komt de Keuzegids Hbo 2019 uit. Hierin scoort NHL Stenden Hogeschool een derde plek in de categorie grote hogescholen. In de categorieën recht en bestuur en ontwerp en constructie scoren de opleidingen van de hogeschool hoog. Jan van Iersel, lid van het College van Bestuur van NHL Stenden: “Dit is een prestatie waar we ontzettend trots op zijn. Een stevige basis voor de regionale én internationale ambities van onze hogeschool.”

image

Sinds 1 september 2018 is de nieuwe hogeschool NHL Stenden voor onze studenten een feit. Van Iersel: “We zijn druk aan het bouwen aan onze internationale multi-campus hogeschool: een aantrekkelijke studieomgeving waar we een internationaal perspectief bieden. We gaan ons onderwijsconcept Design Based Education (DBE) krachtig neerzetten, met onderwijskwaliteit als belangrijkste pijler. En met ons sterke onderzoeksprofiel willen we met innovatieve oplossingen komen voor vraagstukken uit onze regio’s. We leiden wereldwijze studenten op, die direct van meerwaarde zijn voor de nationale én internationale praktijk.”

Een sterk resultaat

De Keuzegids bepaalt jaarlijks de ranking op basis van studenttevredenheid, accreditaties en hoeveel studenten een studie succesvol afronden. Vorig jaar waren NHL Hogeschool en Stenden Hogeschool respectievelijk 5e en 7e van de 10 in de categorie “middelgrote hogescholen”. Dit jaar behoort NHL Stenden Hogeschool tot de categorie “grote hogescholen”. Van de 12 hogescholen in deze categorie staat NHL Stenden Hogeschool op een gedeelde derde plek. Daarnaast hebben negen opleidingen, verspreid over verschillende campussen van de hogeschool, het predicaat Topopleiding gekregen: Accountancy, Docent Beeldende Kunst en Vormgeving, Elektrotechniek, Leraar Aardrijkskunde, Maritiem Officier, Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek, Chemie, Finance & Control (Bedrijfseconomie) en Opleiding tot leraar Basisonderwijs.

Vertrouwen in de toekomst

Na een lange periode van voorbereiden, is op 1 september 2018 de eerste lichting NHL Stenden-studenten verwelkomd. Sindsdien is er al veel gebeurd en bereikt. Van Iersel: “We zijn nu een maand onderweg en we bouwen aan onze nieuwe hogeschool. Bij de uitdagingen die we tot nu toe zijn tegenkomen zien we de grote betrokkenheid van onze mensen. De Keuzegids bevestigt ons stevige fundament en biedt perspectief voor de toekomst. Ik heb daarom het volste vertrouwen in de kracht van onze nieuwe hogeschool.”

Neem contact op: