NHL Stenden versterkt haar positie met derde plek van beste hogescholen

NHL Stenden versterkt haar positie met derde plek van beste hogescholen

woensdag 30 oktober 2019

In de landelijke Keuzegids Hbo 2020 heeft NHL Stenden Hogeschool de 3e plaats bereikt van ‘beste grote hogescholen’. De jongste hogeschool van Nederland behaalde vorig jaar al een gedeelde derde plaats in de ranking en dit jaar verstevigt NHL Stenden haar positie met een zelfstandige 3e plek. Daarnaast ontvangen 19 opleidingen van de hogeschool het kwaliteitszegel ‘Topopleiding’. Dat is een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Ook wordt de kwaliteit van de associate degrees (Ad)'s die NHL Stenden op het gebied van toerisme aanbiedt door de Keuzegids uitgelicht.

nhl-stenden-beste-grote-hogeschool-3e-plaats-rgb

Erica Schaper, voorzitter van het College van Bestuur: ‘’Met de fusie in 2018 hebben we een duidelijke belofte gemaakt: het bundelen van krachten om onderwijs van topkwaliteit te leveren. Deze geweldige prestatie laat zien dat we nu al goed op weg zijn en is veelbelovend voor de toekomst van NHL Stenden. Het is tevens een groot compliment naar onze medewerkers en samenwerkingspartners, die zich elke dag inzetten voor het opleiden van toptalent.”

Verdubbeling Topopleidingen

In de Keuzegids krijgen ieder jaar de beste opleidingen binnen een categorie het kwaliteitszegel Topopleiding. Vorig jaar telde de hogeschool 9 Topopleidingen. In de Keuzegids Hbo 2020 zijn 19 opleidingen van NHL Stenden bestempeld als Topleiding. Een verdubbeling ten opzichte van vorig jaar. Zo is de opleiding Maritiem Officier van het Maritiem Instituut Willem Barentsz voor de 7e keer bestempeld als Topopleiding. In Emmen zijn het onder andere de opleiding Chemie en Leraar Basisonderwijs (PABO) die respectievelijk voor de 4e en 3e keer het kwaliteitszegel ontvangen.

Schaper: “Dit zijn stuk voor stuk voorbeelden van studies die opleiden tot beroepen die relevant zijn in de regio’s waar ze zitten. De combinatie van onze onderwijskwaliteit en ons unieke onderzoeksprofiel zorgt ervoor dat we impact van wereldklasse kunnen maken in de regio’s waarin we actief zijn. En we verwelkomen dan ook topstudenten die dit profiel aanspreekt.”

Meer aandacht voor ontwikkeling Ad’s

Nieuw dit jaar is de toevoeging van de associate degrees (Ad). Naar deze vorm van tweejarig praktijkgericht hbo-onderwijs is steeds meer vraag vanuit het werkveld. NHL Stenden speelt op deze ontwikkeling in met nieuw aanbod en doorontwikkeling van de bestaande Ad’s. Dit jaar krijgen de Ad’s Hotel Management en Commerciële Economie, beide aangeboden in Emmen, de kwaliteitszegel Topopleiding. Volgens de Keuzegids Hbo 2020 onderscheidt NHL Stenden zich met de Ad’s vooral op het gebied van toerisme en noemt de Keuzegids in het bijzonder hotel management.