Start studiejaar NHL Stenden in teken van verandering

dinsdag 01 september 2020

Op maandagmiddag 31 augustus was de aftrap van het nieuwe studiejaar op NHL Stenden, die in het teken stond van verandering. De feestelijke opening van het studiejaar trekt jaarlijks de aandacht van honderden studenten en medewerkers. En ook de editie van dit jaar, die vanwege coronamaatregelen volledig online plaatsvond, werd goed bezocht. Zo goed zelfs, dat er snel extra voorzieningen moesten worden getroffen om al het online bezoek aan te kunnen.

Foto: Jacob van Essen

Bewondering voor creativiteit en doorzettingsvermogen

In de studio was de zin om weer te starten goed voelbaar. “We mogen weer en daar zijn we dankbaar voor”, aldus Erica Schaper. “We zijn er meer dan klaar voor om ons onderwijs blended aan te kunnen bieden”. Naast een warm welkom voor onze startende studenten, heeft het voorkomen van studievertraging onze hoogste prioriteit. “En daarmee doe ik bij deze een oproep aan ons werkveld, om de stages te blijven aanbieden”, aldus Erica. Maurice Limmen sprak zijn bewondering uit over het doorzettingsvermogen van studenten in deze bijzondere periode. “We zitten nog steeds in een crisissituatie. Laten we er wat van maken en aan de slag gaan.”

Naar aanleiding van korte video’s van studenten en medewerkers in binnen- en buitenland, prezen Maurice en Erica de vele prachtige acties en initiatieven die door studenten zijn opgezet tijdens de coronacrisis. De video’s gaven een impressie van hoe een grote verandering het beste uit mensen naar boven kan halen.

Lifechanging moment

De 23-jarige Justin vertelde over zijn life changing moment toen bij hem op zijn 14e een ernstige lever- en nierziekte bij hem ontdekt en op zijn 16e belandde hij in het ziekenhuis waar hij moest vechten voor zijn leven.  Door deze heftige gebeurtenis kwam er focus in Justins leven en wilde hij niets meer uitstellen. “Ik pakte mijn gitaar en heb deze sindsdien bijna niet meer losgelaten. Hoe erg je tegenslagen ook zijn, vergeet nooit wat je passie is.” Aan het einde van de uitzending gaf Justin zijn eerste live optreden voor NHL Stenden.

Kijk Start Academic Year terug

De online editie van Start Academic Year is opgenomen en terug te kijken via ons YouTube kanaal. De Engels ondertitelde versie van Start Academic Year is vanaf donderdag beschikbaar.  

Start Academic Year terugkijken